Was er afgelopen zaterdag géén sprake van een oorwassing ondanks de 0-3 nederlaag, vandaag (woensdag) was dat zeker wél het geval. De inhaalwedstrijd tegen FC Volendam O19 werd door FC Utrecht O19 kansloos en roemloos met 1-4 verloren.

Dat het geen makkelijke middag zou worden was al vanaf minuut 1 duidelijk. FC Volendam, fris, snel, scherp, goed samenwerkend, gaf direct al zijn visitekaartje af via een snelle aanval gevolgd door een levensgrote kans. Doelman Jordi Haneveld kon de lage voorzet nog onderscheppen. Het was slechts uitstel, want 5 minuten later konden de Wijdbroeken al juichen, als zij zich gemakkelijk voetballend een weg naar voren banen en Jari Vlak de afvallende bal strak binnen schuift.

FC Utrecht leek wakker geworden en liet zich daarna wat meer zien, maar meer dan dat was het niet. Even wat minder scherpte aan Utrechtse kant en FC Volendam profiteert genadeloos. Weer kon men eenvoudig combinerend naar voren komen, het werd afgemaakt door Roy Tol. FC Utrecht is de onderliggende partij, weet niet mee te gaan in het tempo van Volendam en is erg onnauwkeurig. De Utrechtse felheid steekt schril af tegen dat wat de gasten op de mat leggen. Zelfs de aansluitingstreffer van Vinicius Cardoso Loureiro vlak voor de rust, wordt ingeleid door een Volendamse fout achterin. 

Dan zou je verwachten dat de ploeg moed zou putten uit die aansluitingstreffer, maar niets is minder waar. De start van de 2e helft is redelijk, maar Utrecht is niet bij machte om goed weerwerk te blijven bieden.  De 1-3 valt al na 56 minuten spelen. Ondanks de aanvallende wissels van trainer Robert Wijnands is en blijft het kommer en kwel.

En nog is de gifbeker niet helemaal leeg, want de Utrechters moesten nog een 4e tegentreffer toestaan. Junior van der Velden was niet bij machte om invaller Martijn van Oers af te stoppen en doelman Jordi Haneveld twijfelde bij het uitkomen. Haneveld bleef halverwege staan en Van Oers profiteert er dankbaar van en prikt de 1-4 met een fraaie lob binnen.

"Ja, wat moet ik er van zeggen? We hebben vandaag een lesje in effectiviteit gehad. Als team hebben wij niet goed gespeeld. Het niveau was er absoluut niet. Wij hebben een paar kansen gehad, maar niet benut. Zij hebben hun kansen gekregen en zijn daar uiterst effectief mee omgegaan" aldus Robert Wijnands in de nababbel. "Ik miste vandaag de scherpte, de focus en de wil om te willen winnen". 

FC Utrecht O19 - FC Volendam O19 1-4
06. 0-1 Jari Vlak
21. 0-2 Roy Tol
43. 1-2 Vinicius Cardoso Loureiro
56. 1-3 Jari Vlak
89. 1-4 Martijn van Oers

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Dehninio Muringen (58. Nick Lim), Ruben Hoogenhout, Nadir Achahbar (74. Shayne Pattynama), Gabriel Culhaci (22. Junior van der Velden), Jasper Beekhuis, Rashaen de Windt (63. Mohamed Mallahi), Mounir Mounji, Nick Venema, Vinicius Cardoso (68. Ronaldo Lima Duarte Lopes), Virgil Smith.

Komende zaterdag speelt FC Utrecht O19 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het Arnhemse Vitesse O19. De wedstrijd wordt gespeeld op het Nationale Sportcentrum Papendal en begint om 14.30 uur.