Doelpuntrijk duel bij FC Utrecht O16

18 december 2016
Hard werkend O16 komt niet verder dan een puntendeling.
De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen AZ thuis moest gewonnen worden voor plaatsing in het voorjaar in de winnaarspoule. AZ had genoeg aan een gelijkspel. In de eerste helft ging het gelijk op en door het goede spel van beide teams kwamen er een paar kansjes aan beide kanten, maar werd er niet gescoord in de 1ste helft.

In de tweede helft ging AZ toch meer druk geven op de defensie van FCU en kon hierdoor de 0-1 maken. FCU ging ook meer druk zetten en kreeg ook een paar kleine kansjes, maar kon toch niet voorkomen dat AZ de 0-2 maakte. Toch gaf FCU niet op en kon vrij snel de 1-2 maken waardoor FCU weer terug in de wedstrijd kwam. De speelstijl werd steeds opportunistischer waardoor er achterin meer ruimte kwam en AZ de 1-3 kon scoren. Vanuit een aantal snelle omschakelingen in het laatste gedeelte van de wedstrijd kon FCU toch nog gelijk maken: 3-3. Dit was tevens de eindstand.