Businessclub FC Utrecht boekt ook maximaal resultaat

16 december 2016
Ook tegen businessclub Heracles Almelo wordt overwinning geboekt
Het was afgelopen zondag voor een aantal businessclubleden van FC Utrecht al vroeg dag. Om 10.00 uur werden zij verwacht bij VV Hooglanderveen, waar het businessclub-elftal van FC Utrecht voor het eerst sinds jaren weer het veld zou betreden. Het ervaren businessclub-elftal van Heracles Almelo was de tegenstander.

Heracles Almelo daagde FC Utrecht uit om de wedstrijd van het eerste elftal van beide clubs alvast voor te spelen door de businessclub’s op neutraal terrein het tegen elkaar op te laten nemen. Die uitdaging greep FC Utrecht met beide handen aan en kwam met een volwaardig elftal aan bij VV Hooglanderveen uit Amersfoort.

Bij het begin van de wedstrijd, dat onder leiding stond van een jeugdige maar uitstekende scheidsrechter, bleek al snel dat het team van Heracles Almelo beter op elkaar was ingespeeld. Een aantal soepele aanvallen konden ter nauwer nood worden gekeerd door de doelman, of stranden in het sterke centrale duo van FC Utrecht. Toch was het FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Sven, zoon van businessclublid Frank Borst, brak aan de rechterkant van het veld door en kon deze actie zo ver doorzetten dat hij ook zelf kon afwerken. Dat deed hij knap en zette zo de 1-0 op het scorebord.

Dit tegendoelpunt was tegen de verhouding, maar ook tegen de verwachting van Heracles Almelo in. Even wisten ze geen raad met de situatie en daar maakte FC Utrecht dankbaar gebruik van. Andermaal via Sven kwam de bal voor het doel en na een goede pass van Hans Spitsbaard, partner bij Hillfive wist Vincent Imhof, accountmanager bij FC Utrecht, het bal in de touwen te werken. 

De tweede helft zette de elf van Heracles Almelo steeds meer druk. Een bal die over de verdediging van de domstedelingen werd gelegd, kon niet door de keeper voor de voeten van de aanvaller worden weggetikt, waardoor hij de man raakte: penalty. Deze penalty werd door de nummer 10  van Heracles Almelo feilloos binnen geschoten: 2-1. Het businessclub-elftal van FC Utrecht wist echter tot het laatste fluitsignaal stand te houden waardoor ze met een prachtige driepunter in de tas het complex van VV Hooglanderveen verlieten. 

Na een heerlijke lunch bij Kees Smit Tuinmeubelen, gelegen naast VV Hooglanderveen, en een mooie introductie van dit bedrijf, werd gezamenlijk de weg vervolgd naar Stadion Galgenwaard. Daar werd door het team van Erik ten Hag op een geweldige manier de tweede driepunter van de dag veilig gesteld. Zes punten voor FC Utrecht; het maximale resultaat voor deze zondag! 

Via deze weg bedanken wij de gastvrijheid van VV Hooglanderveen en Kees Smit Tuinmeubelen, het elftal van Heracles Almelo voor de sportieve wedstrijd en de scheidsrechter voor de goede leiding. Het businessclub-elftal gaat zeker een vervolg krijgen na dit fantastische resultaat. Mocht u nog uw debuut willen maken in het shirt van FC Utrecht, dan krijgt u in de tweede seizoenshelft nogmaals een kans!