FC Utrecht speelt morgenmiddag (donderdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De oefenpartij begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur en de entree is gratis bij de ontmoeting tussen de Eredivisionist en de Jupiler League-ploeg.

De reeks wedstrijden die FC Utrecht speelde ná het vorige interlandweekend en tot deze interlandonderbreking, was er één waarin goed werd geboerd door de Domstedelingen. Er werden overwinningen geboekt op Go Ahead Eagles (3-0), Willem II (0-1), FC Groningen (1-0) en Excelsior (2-1) en gelijkgespeeld met 1-1 tegen NEC. Een bijna maximale score dus voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag, die als speler overigens in het seizoen 1994/1995 uitkwam voor RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk derde in tweede periode
De Waalwijkers zijn op hun beurt ook bezig aan een verdienstelijke reeks. In de tweede periode van dit seizoen in de Jupiler League staan de geel-blauwen na vier speelrondes op de derde plek. Drie van de vier partijen werden door de Waalwijkers gewonnen. Oefenmeester Peter van den Berg zag zijn team afgelopen weekend in de streekderby tegen FC Den Bosch op eigen veld wel met 0-2 verliezen.

Laatste ontmoeting: 2-1
Op zondag 15 september 2013 stonden FC Utrecht en RKC Waalwijk voor het laatst in Utrecht tegenover elkaar. Die dag was Steve De Ridder met twee treffers de grote man in Stadion Galgenwaard, waar hij onder toeziend oog van 14.717 toeschouwers hoogstpersoonlijk het verschil maakte (2-1).

Waalwijkers al eerder in Utrecht
Dit seizoen was RKC Waalwijk ook al eens te gast in Stadion Galgenwaard, maar toen speelden de Waalwijkers tegen het beloftenteam van de Utrechters. Op maandag 22 augustus wonnen de Brabanders met 1-3 van de Utrechtse talenten via doelpunten van Johan Voskamp (2) en Moussa Sanoh.

Internationals
FC Utrecht beschikt morgenmiddag niet over de geblesseerde spelers Edson Braafheid, Jeff Hardeveld en Sean Klaiber en kan op de vanwege interlands uitgevlogen Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Sébastien Haller, Patrick Joosten en Richairo Zivkovic eveneens geen beroep doen.

Aftrap om 12.30 uur, gratis entree, live verslag
De oefenwedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.30 uur. De entree is gratis, de poort gaat om 11.00 uur open. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Dan biedt Twitter uitkomst! Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag van het vriendschappelijke duel.