De beloftenploeg van FC Utrecht viste vanavond (vrijdag) achter het net in Oss. In het Frans Heesen Stadion legden de Utrechters een prima eerste helft op de mat, maar waren ze na de pauze het spoor bijster. Het resultaat van dat alles: een 4-2 nederlaag.

Jong FC Utrecht laat twee gezichten zien in Oss. De meer dan drieduizend aanwezigen in het vernieuwde Frans Heesen Stadion zien voor de rust een aardig spelende beloftenploeg, die goed staat opgesteld en met name over links voor veel gevaar zorgt. Vlotte acties, prima combinaties, de nodige doelpogingen. Prima, dik in orde, vooral zo doorgaan, zou je zeggen.

Niet scherp genoeg
Maar juist het tegenovergestelde doen de talenten uit de Domstad. Na de pauze zijn ze veel te slordig, veel te weinig doortastend en op de momenten waarom het gaat simpelweg niet scherp genoeg.

Vier goals in een dik half uur
Met gebogen hoofden verlaten de Utrechters het Osse kunstgrasveld. Een intikker van Rick Stuy van den Herik (1-1), een gepakt buitenkansje van competitietopscorer Tom Boere (2-1), een benutte pingel van diezelfde Boere (3-1) en een droog afstandschot van Justin Mathieu (4-1) doen de Utrechters pijn. In iets meer dan een half uur incasseren de Domstedelingen vier treffers tegen de nummer zeventien van de Jupiler League.

Goals van Rosheuvel en Sow
Dat Sylla Sow een paar minuten voor tijd nog de 4-2 binnenfrommelt vanuit een hoekschop? Ach, het maakt de uitslag wat draaglijker. Het is een doekje voor het bloeden. Meer ook niet. Diezelfde status krijgt de openingstreffer van de partij. Darren Rosheuvel maakt ‘m, na zeven minuten. Op dat moment lijkt die 0-1 de opmaat naar een goede uitslag voor de Utrechters, maar anderhalf uur later is die illusie vervlogen.

Maandag: Jong FC Utrecht - Almere City FC
Jong FC Utrecht heeft niet lang om de wonden te likken. Maandag wacht alweer de volgende competitie-uitdaging. Die avond komt Almere City FC op bezoek in Stadion Galgenwaard. De ploeg uit Almere staat, met het einde van de periode in zicht, op doelsaldo tweede in het periodeklassement.

FC Oss - Jong FC Utrecht 4-2 (0-1)
8. Darren Rosheuvel (strafschop) 0-1
47. Rick Stuy van den Herik 1-1
66. Tom Boere 2-1
75. Tom Boere (strafschop) 3-1
80. Justin Mathieu 4-1
87. Sylla Sow 4-2

Gele kaarten: Jordi Balk, Boban Lazic (FC Oss), Ali Ulusoy, Sylla Sow, Maarten Peijnenburg (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.267.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling FC Oss:
Ronald Koeman; Dennis Janssen, Jordi Balk, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Pique; Dominique Kivuvu, Cihat Celik, Fatih Kamaci (82. Jorzolino Falkenstein); Justin Mathieu (82. Nassir El Aissati), Tom Boere (88. Thijs van Pol), Boban Lazic.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg (77. Dani van der Moot), Myenty Abena, Bram van Eijk; Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas (72. Rick Mulder), Rodney Sneijder (46. Rick van der Meer); Mitchell van Rooijen, Rodney Antwi, Sylla Sow.