De beloftenploeg van FC Utrecht speelde vanavond (maandag) gelijk tegen de beloftenformatie van Ajax. Het duel tussen de nummer achttien en de nummer zes van de ranglijst eindigde in 2-2. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht over de wedstrijd.

“Met welk gevoel ik op deze wedstrijd terugkijk? Dubbel”, aldus Pronk in de catacomben van Stadion Galgenwaard. “In fases van de wedstrijd waren we dichtbij een mogelijke winnende goal. Maar er waren ook momenten waarop Jong Ajax de leiding had kunnen nemen”, slaat de oefenmeester de spijker op z’n kop.

Jong FC Utrecht deed het goed tegen Jong Ajax. “We mogen het als een groot compliment beschouwen dat Jong Ajax de boel na een kwartier omgooide”, zei Pronk. “Wij hadden vervolgens moeite om er daarna weer in te komen.”

“Kristoffer Peterson speelde vandaag erg goed, Ali Ulusoy ook”, noemde Pronk enkele uitblinkers. “Als team hebben we vandaag keihard gewerkt.”

Maar het was meer dan alleen noeste arbeid. “We hadden een goed plan en dat pakte vandaag ook goed uit. Voor onze ploeg was het interessant om tegen de sterke tegenstander die Jong Ajax is te spelen. Het was goed om die ervaring op te doen”, vertelde Pronk.

“Dit is een goed punt voor ons”, besloot hij. “Ik ben positief over het resultaat.”

Vrijdag? FC Oss-uit. En dan direct daarna, maandag: Almere City FC-thuis. “Je speelt veel wedstrijden in de Jupiler League, dat weet je. Dat is niet nieuw voor ons, maar goed voor ons. We zijn goed fit.”