Meteen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Langendoen trokken de Utrechters fel van leer. ADO Den Haag werd teruggedrongen en moest meteen al handelend optreden en een bal van de lijn halen, ten koste van een hoekschop. De fijn aangesneden corner van Rayan el Azrak werd door Junior van der Velden omgezet in een snelle 1-0 voorsprong.

In het verdere verloop van de eerste helft creëerden de Utrechters voldoende kansen, meer dan voldoende zelfs. Maar het uitbouwen van de voorsprong, dat lukte helaas niet. Op een korte fase na bleef de ploeg van trainer Robert Wijnands fier overeind. En als ADO al gevaar stichtte was Utrechts doelman Jordi Haneveld er nog. Hij sleepte zijn ploeg zo'n tien minuten voor rust er door heen en voorkwam met zijn redding de gelijkmaker.

Op slag van rust zelfs was er nog genoeg opwinding voor de beide doelen. Voor FC Utrecht lukte het Shayne Pattynama maar niet om de bal binnen te krijgen. Het was een mega grote kans maar ADO wist defensief op de been te blijven.

In het tweede bedrijf kwam ADO al snel langszij. Een onnodige vrije trap, veroorzaakt door Junior van der Velden, bracht zoveel onrust en desorganisatie bij de Utrechters achterin dat ADO wist te scoren via Levy Berends. Ondanks dat Jordi Haneveld tot twee keer toe handelend kon optreden, viel toch de gelijkmaker.

Maar daardoor lieten de Utrechters zich niet in de war brengen. Zij gingen gewoon door waar ze gebleven waren. Lang konden de Hagenaars daardoor niet genieten van hun gelijkmaker. Rayan el Azrak pikte een afgeslagen cornerbal op en soleerde het strafschopgebied binnen. Daar was het zo druk dat zijn schot voor doelman Jurrian Jouvenaar zo goed als niet te zien was en de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek.

Nu gaf de thuisploeg de voorsprong niet meer uit handen, ondanks dat ADO Den Haag hard op zoek ging naar de gelijkmaker. Verdedigend gaven zij niets meer weg, aanvallend konden zij de door ADO geboden ruimte niet benutten om de score uit te bouwen, waar dat wel had gekund.

"Ik denk dat we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt", aldus trainer Wijnands."Als wij de kansen die we kregen gewoon hadden benut was de wedstrijd in de eerste helft al lang beslist. Nu bleef ADO hoop houden en bleef het tot het einde toe spannend. Maar de complimenten aan de ploeg: zij trokken de drie punten professioneel over de streep."

Volgende week speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen Roda JC. Op Sportpark Seghemanstraat in Kerkrade wordt om 15.00 uur afgetrapt en de toegang is gratis. U bent van harte welkom.

FC Utrecht O19 - ADO Den Haag 2-1
01. 1-0 Junior van der Velden
54. 1-1 Levy Berends
58. 2-1 Rayan el Azrak