De voortekenen voor het duel met de ongeslagen koploper PSV in Eindhoven waren niet gunstig. Aanvoerder Tommy St. Jago kampte met de naweeën van de afgelopen week opgelopen schouderblessure en zijn maatje centraal in de verdediging, Cas Odenthal, moest in de warming-up ook afhaken met een pijnlijke knie. Trainer Ruud Heus moest nu een beroep doen op beide centrale verdedigers van O16, Reda Akmum en Christopher Mamengi. Met deze beide spelers in een hoofdrol gaf Utrecht op De Herdgang gedurende de gehele wedstrijd slechts één kans weg, en dat was halverwege de tweede helft, maar die tikte keeper Fabian de Keijzer onder de lat weg. Overigens had FC Utrecht op dat moment al lang de buit binnen. Na een 0-4 voorsprong bij de rust, waren de toeschouwers getuige van een overtuigende 0-6 overwinning voor de ploeg van Heus.

FCU begon zoals te doen gebruikelijk fel aan de wedstrijd. De ploeg stond compact, zette goed druk op de opbouw van de Eindhovenaren en was de bovenliggende partij. Na 15 minuten was er ook de verdiende voorsprong, toen Dereck Darkwa een vrije trap van Mohamed Mallahi binnenkopte. En nog geen 10 minuten later schatte Darkwa de pass van Jay van Ooijen op de juiste waarde en passeerde PSV doelman Lucas Derks voor de tweede maal. De Utrechters bleven scherp en liepen vlak voor rust uit naar 0-4. Eerst verlengde Christopher Mamengi een vrije trap van Reda Akmum met het hoofd in de bovenhoek en op slag van rust voltooide Darkwa zijn hattrick door een strafschop te benutten, nadat linker vleugel aanvaller Andrew Kanters onreglementair was gestuit.

Mocht PSV nog ambities hebben gehad om wat aan de achterstand te doen in de tweede helft, dan werden die al vijf minuten na rust de grond in geboord, want Utrecht liep verder uit naar 0-5 via Mohamed Mallahi, nadat Dereck Darkwa zijn actie met een pass op maat had afgerond. De Eindhovenaren hadden daarna veel de bal, maar waren niet in staat om de Utrechtse defensie echt in de problemen te brengen. Tanay Uzan bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 0-6 door verkeerd uitverdedigen van de PSV defensie af te straffen.

Ruud Heus was uiteraard in zijn nopjes met zijn ploeg, maar hield de doelstelling om de kampioenscompetitie te halen wel in het oog: “We hebben vorige week in en tegen Groningen al kunnen zien dat we goed in de organisatie kunnen spelen en vandaag hebben we daar ook eens een keer scorend vermogen aan toegevoegd, want dat ontbrak toch wel in de voorgaande wedstrijden. Uiteraard mag je deze uitslag en met name de hoogte daarvan verrassend noemen, maar het levert toch maar drie punten op. Dus even genieten van dit resultaat, met beide voetjes op de grond blijven staan en dan weer de focus op de volgende wedstrijd, want we zijn er nog lang niet.”

“13  0-1  Dereck Darkwa
“19  0-2  Dereck Darkwa
“32  0-3  Christopher Mamengi
“39  0-4  Dereck Darkwa (strafschop)
“45  0-5  Mohamed Mallahi
“66  0-6  Tanay Uzan

Opstelling FC Utrecht O17:  Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Reda Akmum (“75  Philip van Grinsven), Christopher Mamengi, Marvin Renfurm, Tanay Uzan, Jay van Ooijen, Karam El Ayoubi (“75 Rida Azzouz), Mohamed Mallahi (“75 Jayden Macnack), Dereck Darkwa (“70 Dino Janssen), Andrew Kanters.