Voor de tweede keer dit seizoen rijdt de spelersbus van Jong FC Utrecht naar Eindhoven. Vanavond (vrijdag) is het Jan Louwers Stadion de eindbestemming. Daar, aan de Aalsterweg, neemt het beloftenteam van FC Utrecht het vanaf 20.00 uur op tegen FC Eindhoven.

Een bezoek aan de provincie Noord-Brabant leverde Jong FC Utrecht dit seizoen telkens een nulscore op. Het team van trainer/coach Robin Pronk verloor in Breda met 4-1 van NAC, legde het in Eindhoven met 2-0 af tegen Jong PSV en kon het afgelopen week in ’s-Hertogenbosch niet bolwerken tegen FC Den Bosch. In De Vliert verloren de Utrechtse talenten in een wedstrijd waarin de kansen schaars waren met 1-0.

Punten in Groesbeek en Volendam
Op vreemde bodem wacht Jong FC Utrecht nog op de eerste competitiezege sinds de promotie naar de Jupiler League. Punten werden er in uitduels wel gepakt; in Groesbeek tegen Achilles’29 (1-1) en in Volendam tegen de plaatselijke FC (2-2).

Twaalfde
FC Eindhoven staat twaalfde in de Jupiler League en won afgelopen weekend op eigen kunstgrasveld met 2-0 van SC Cambuur. De twee partijen die aan dat duel voorafgingen, leverden geen punten op voor de ploeg van trainer Ricardo Moniz. Er werd verloren van Jong PSV (4-1) en FC Emmen (0-1).

Lieder het goudhaantje
Het goudhaantje van de Eindhovenaren is zonder enige twijfel Mart Lieder. De Noord-Hollandse spits keerde deze zomer na een Zwitsers voetbaluitstapje bij FC Aarau en maakte tijdens z’n eerste twaalf competitieoptredens voor de blauw-witten al zes doelpunten; het drievoud van de gedeelde nummers twee van de clubtopscorerslijst van de Brabanders: de Belgen Dario van den Buijs en Fries Deschilder, de Engelsman Kyle De Silva en de Braziliaanse Italiaan Alemão.

Niet erbij? Volg het rechtstreekse verslag!
Niet van de partij in Eindhoven, maar wél benieuwd naar de verrichtingen van Jong FC Utrecht? Vanuit de Lichtstad doet FC Utrecht live verslag via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat: fc_utrecht. Bovendien komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports. De samenvatting van de partij is vanavond vanaf 23.00 uur te zien op Veronica.