Natuurlijk: er was boerenkool. En ja, er was muziek; uiteraard. Wat lekkers te drinken? Check! Maar wat de Boerenkoolavond van 2016 pas écht tot een succes maakte, dat was het hoofdingrediënt van de happening: de vrijwilligers van FC Utrecht. Zij werden in het zonnetje gezet tijdens de traditionele eindejaarsbijeenkomst van de Eredivisionist uit de Domstad.

Erik ten Hag was gisteravond (dinsdag) voor even niet alleen trainer/coach en Technisch Manager van FC Utrecht, maar ook kelner. Samen met onder anderen assistent-trainer Jean-Paul de Jong, keeperstrainer Stefan Postma, teammanager Marcel Mul, Hoofd Opleidingen Henny Lee en spelers, onder wie Robin van der Meer, Kristoffer Peterson, Rubio Rubin en Sébastien Haller serveerde hij zo’n vierhonderd hoofd- en nagerechten uit.

De eters? Dat waren naast de vrijwilligers van FC Utrecht ook de spelers van de spelers en stafleden van het eerste elftal en de beloftenploeg, de talenten uit de FC Utrecht Academie en de kantoormedewerkers van de Eredivisieclub. Samen beleefden ze in de geheel vernieuwde ’t Wed & Waarde Lounge een gezellige avond, die door Sinterklaas en zijn Pieten van extra glans werd voorzien. De Goedheiligman riep, tot vermaak van velen, onder anderen David Jensen, Sofyan Amrabat en Richairo Zivkovic bij zich.

Een foto-impressie van editie 2016 van de FC Utrecht Boerenkoolavond: