FCU heeft niet echt een goed vervolg kunnen geven aan de eclatante overwinning vorige week tegen PSV. Thuis tegen ADO Den Haag werd het uiteindelijk 1-1. Met name in het eerste half uur was de ploeg van trainer Ruud Heus veruit de betere ploeg. Maar de kansen waren dit keer niet besteed aan de vorige week nog zo koelbloedige spitsen.

Spits Dereck Darkwa had al na vijf minuten de kans om Utrecht op voorsprong te zetten, maar zijn inzet op aangeven van Mohamed Mallahi ging recht in de handen van ADO doelman Timon Fikkert. Een kwartier later kon Darkwa alleen op Fikkert afgaan, maar dwong zichzelf in een moeilijke hoek, waardoor dit ook niet tot het gewenste resultaat leidde.

De Hagenaren hadden op dat moment helemaal niets te vertellen, maar kwamen vlak voor rust een aantal keren uit hun schulp, de Utrechtse defensie gaf echter niets weg. Het uitblijven van een score, maakte dat het Utrechtse spel steeds onrustiger werd en er werd veel te gehaast naar oplossingen gezocht. Wel had middenvelder Tanay Uzan vlak voor rust pech toen zijn afstandsschot op de lat uiteen spatte.

Utrecht kwam niet goed uit de kleedkamer, want direct na rust profiteerde ADO van slap ingrijpen van de Utrechtse rechtsback Mark Pabai. Linksbuiten Yahya Boussakou kon zijn ploeg daardoor op 0-1 zetten. Utrecht werd gedwongen tot de achtervolging. Met veel strijd werd gezocht naar de gelijkmaker, maar omdat dit veel te gehaast ging, leek ADO simpel stand te houden.

Toch werd de inzet van de Utrechters beloond. Tien minuten voor tijd zette linksbuiten Andrew Kanters goed door en zijn voorzet werd bij de eerste paal door Mohamed Mallahi binnen geschoten. Utrecht kreeg daarna nog kansen op meer, echter twee keer werd een doelpunt door de arbitrage afgekeurd vanwege buitenspel, waarbij met name de eerste keer op z’n zachtst gezegd twijfelachtig was.

Ruud Heus vond dat zijn ploeg vandaag had moeten winnen, maar was uiteindelijk blij met de late gelijkmaker: “Den Haag wachtte duidelijk op een foutje van ons. Als je dan scoort dan, moeten ze eruit komen en krijg je meer ruimte. Dat we dan ook nog op achterstand komen helpt dan ook niet bepaald. De ploeg is wel keihard blijven werken, daar moet ik de ploeg weer een compliment voor geven. De gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend. We moeten komende weken nog flink aan de bak, willen we onze doelstelling realiseren.”

“41  0-1  Yahya Boussakou
“68  1-1  Mohamed Mallahi

Opstelling FC Utrecht O17: Fabian de Keijzer, Mark Pabai (“55 Phlip van Grinsven), Christopher Mamengi, Marvin Renfurm, Tanay Uzan, Jay van Ooijen (“75 Reda Akmum), Karam El Ayoubi (“65 Dino Janssen ), Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa, Andrew Kanters (“69 Jayden Macnack).