FC Utrecht O17 nam afgelopen zaterdag een punt mee naar huis vanuit Groningen. Het werd tegen de O17 van de plaatselijke FC 1-1. Als je bedenkt dat clubs als Ajax en AZ in het hoge noorden een fikse nederlaag kregen te slikken, dan kun je wellicht spreken van een winstpunt.

Trainer/coach Ruud Heus zag dat toch niet helemaal zo: “Er had echt wel meer ingezeten. We hebben genoeg mogelijkheden gehad om de volle winst te behalen en gaven de gehele wedstrijd maar één kans weg. Maar goed we hebben gedisciplineerd gespeeld en hebben keihard gewerkt, dus ik ben toch niet helemaal ontevreden. We kunnen hiermee verder.”

In de eerste helft was Utrecht de ietwat bovenliggende partij. Er deden zich een aantal kansjes voor, maar in de eindfase was steeds net de pass te onzuiver, zodat deze meest verloren gingen. Tot de 24ste minuut, toen Andrew Kanters met een prima steekbal Mohamed Mallahi bereikte. Hij wilde de Groningse doelman omspelen, maar werd naar buiten gedwongen. Toch zag hij kans spits Dereck Darkwa te bereiken die vervolgens de 0-1 aantekende.

Vlak voor rust werd het gelijk, toen de verder goede Utrechtse defensie de enige keer deze wedstrijd in de fout ging: de vrijgelaten Groningse spits Sammy Crowther wist wel raad met deze mogelijkheid en met een bekeken schot liet hij FC Utrecht O17-keeper Fabian de Keijzer kansloos: 1-1.

Na de thee probeerde FC Groningen O17 wat hoger druk te zetten en daar hadden de talenten uit de Domstad moeite mee. Alhoewel de Groningers wel een optisch overwicht hadden, creëerden zij niet één kans. En FC Utrecht O17 had vlak voor tijd de winst voor het grijpen, maar ook nu was de eindpass te onzuiver en bovendien liepen de spitsen elkaar in de weg.

Volgende week speelt het team van Heus de uitwedstrijd tegen koploper PSV (aanvang 11.30 op De Herdgang in Eindhoven).

FC Groningen O17 – FC Utrecht O17 1-1 (1-1)
24. Dereck Darkwa 0-1
38. Sammy Crowther 1-1

Opstelling FC Utrecht O17:
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Tommy St. Jago, Cas Odenthal, Rida Azzouz (25.  Marvin Renfurm), Jay van Ooijen, Dino Janssen (50. Jayden Macnack), Karam El Ayoubi (65. Reda Akmum), Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa, Andrew Kanters (75. Amoros Nshimirimana).