De wedstrijd tegen PEC Zwolle O19 in het MAC3PARK Stadion werd door FC Utrecht O19 al in de eerste helft beslist. Junior van der Velden (2 x) en Rayan el Azrak tekenden voor de 0-3 rust- en eindstand, waarbij El Azrak ook nog eens 2 assists op zijn naam bracht. De derde goal, die hij zelf voor zijn rekening nam, zette hij op door de bal op het middenveld uitstekend te onderscheppen en meteen in de tegenaanval te gaan. Zijn licht gekraakt schot liet doelman Reimink kansloos.

FC Utrecht O19 speelde vooral in de eerste helft een puike partij voetbal en liet PEC Zwolle O19 daarin kansloos. Want ook in de restant van het eerste bedrijf waren er nog kansen genoeg voor de bezoekers. Zo was er een grote kopkans voor Louk Dekkers, maar zijn inzet ging over. Daaraan vooraf ging al in de beginfase een goede actie van Rashaen de Windt, die de bal tegen de lat zag komen. Kortom, in de eerste helft legde de ploeg de basis voor, wat later bleek, de eindoverwinning.

Ondanks de voorsprong hamerde trainer Wijnands er in de rust op dat er nog geen punten bijgeschreven konden worden. ‘Denk er aan: we hebben nog helemaal niets! Er moet nog 45 minuten arbeid geleverd worden’, aldus de oefenmeester.

Zoals viel te verwachten gaf PEC Zwolle O19 vanaf het begin van de tweede helft vol gas. Zij gingen volop op jacht naar de aansluitingstreffer, maar ondanks de druk vooruit van de Zwollenaren wist de Utrechtse verdediging er prima onderuit te voetballen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er gaandeweg toch wel wat slordigheden in slopen. De krachten namen wat af en daarmee de concentratie, en PEC Zwolle O19 bleef maar komen. Maar de thuisploeg was vanmiddag onmachtig en kon geen potten breken.

Daardoor, en zo af en toe met wat kunst en vliegwerk, konden de Utrechters de volle buit binnenslepen en de 3 punten bijschrijven. En dat is een positieve ontwikkeling, omdat de ploeg er in de afgelopen wedstrijden vaak dichtbij was, maar niet altijd met de (volle) winst van het veld wist te stappen.

Wat ook positief is en zeker niet ongenoemd mag blijven was de rentree van Sylian Mokono. Na een lange periode van revalidatie kon hij vanmiddag weer minuten maken, en dat ging hem goed af. Hij had zijn rentree kunnen bekronen met de vierde goal van de middag, maar oog in oog met de Zwolse doelman Reimink faalde hij en schoot hij naast.
Robert Wijnands: “Deze overwinning hadden we nodig. We stijgen daardoor naar plek 6. De onderlinge verschillen in de middenmoot zijn zeer klein en we konden ons geen puntverlies permitteren. Dan is het goed om te zien dat de ploeg dat, vooral in de eerste helft, heel goed heeft opgepakt.”

Volgende week zaterdag (12-11) speelt de ploeg thuis, vriendschappelijk, tegen Fortuna Sittard O19. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur. Maar a.s. dinsdag is daar eerst nog een oefenwedstrijd tegen het Woerdense Sportlust O23. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. De aftrap is dan om 19.00 uur en de toegang bij beide wedstrijden is gratis.

Op vrijdag 18-11 a.s. (aanvang 17.00 uur) komt de ploeg weer in actie in de competitie. Tegenstander is dan ADO Den Haag O19. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en de toegang is gratis.

PEC Zwolle O19 - FC Utrecht O19 0-3 (0-3)
9. Junior van der Velden 0-1
17. Junior van der Velden 0-2
40. Rayan el Azrak 0-3