Tegen Roda JC O19 boekte het team van Robert Wijnands een moeizaam tot stand gekomen overwinning. Dat lag voor een groot deel aan het compact en fel spelende Roda, maar de grootste tegenstander van vanmiddag was FC Utrecht O19 zelf.

Het team kwam maar langzaam in de wedstrijd. In de beginfase ging het mee met het voetbal van Roda: lange ballen naar voren. Van enige opbouw was nauwelijks sprake. Pas na 20 minuten spelen kwam er een fatsoenlijke aanval uitrollen, die door Ronaldo Lima Duarte Lopes prompt bij de 2e paal werd verzilverd. Het was de tweede echte kans die de Utrechters wisten te creëren. 

Lang plezier hadden ze niet van de voorsprong, omdat Roda al twee minuten later langszij kwam. Niet dankzij hun eigen voetbalkwaliteiten, maar dankzij opzichtig balverlies voorin van Virgil Smith, het aan de verkeerde kant dekken door Dehninio Muringen en een verkeerde inschatting van Jordi Haneveld: Roda's Lars Vincken lobte de bal fraai over Haneveld heen en prikte zo de gelijkmaker binnen.

Terug in de kleedkamer windt trainer Wijnands er geen doekjes om. "Wij spelen ver, ver beneden ons niveau. We zijn niet scherp genoeg, niet fel in de duels. Niet attent. De nauwkeurigheid is ver te zoeken. We zakken af naar het niveau van de gastheren. Ik tel er maar drie (!) die de eerste helft hun niveau hadden. De rest: ondermaats!" 
Daar konden de spelers het mee doen. 

Het zorgde er in elk geval wel voor dat er in de tweede helft beter gevoetbald werd. Maar het was toch Roda JC dat een niet te missen kans op de voorsprong kreeg. Maar Jeroen Kiala had zijn vizier niet scherp genoeg gesteld en schoot op de lat. Een paar minuten laten waren de rollen omgedraaid. Rayan el Azrak draait met de bal aan de voet naar binnen en lost een verraderlijk schot. Doelman Lars van Meurs moest lossen en Nick Lim is er als de kippen bij om de kans te verzilveren.

En weer even later is het pleit beslecht, als Roda's Tristan van Hoogdalem onder druk de bal in eigen goal kopt. Roda geeft nog eens gas voor een slotoffensief en zet Jordi Haneveld aan het werk. Maar tot scoren komt de thuisploeg niet meer. De bezoekers nog wel, maar Junior van der Velden wordt afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Het is al lang donker als het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kok klinkt. Utrecht sluit winnend af en doet daarmee goede zaken. 

De analyse van Robert Wijnands: "Ik heb een betere tweede helft gezien, maar dat was, gezien het niveau van de eerste, niet zo moeilijk om in te vullen. Maar de onrust, het ontbreken van het geduld, nee, ik heb geen beste wedstrijd gezien. Maar als je zo'n matige wedstrijd toch winnend afsluit, is dat natuurlijk wel prima."

Roda JC O19 - FC Utrecht O19 1-3
20. 0-1 Ronaldo Lima Duarte Lopes
22. 1-1 Lars Vincken
60. 1-2 Nick Lim
65 1-3 Tristan van Hoogdalem (ED)

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Dehninio Muringen, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Nadir Achahbar, Nick Lim, Ronaldo Lima Duarte Lopes, Shayne Pattynama (70. Jasper Beekhuis), Nick Venema (85. Vinicius Cardoso Loureiro), Rayan el Azrak (80. Mounir Mounji), Virgil Smith (67. Rashaen de Windt).

Komende woensdag is er een compleet midweeks competitieprogramma. Dan speelt FC Utrecht O19 thuis, op Sportcomplex Zoudenbalch, tegen FC Volendam O19. De wedstrijd begint om 19.00 uur en de toegang is zoals altijd, gratis.