Contract Gyrano Kerk opengebroken en verlengd

23 november 2016
Aanvaller tekent bij tot juni 2019, met een optie op verlenging tot medio 2020.
De aflopende verbintenis van Gyrano Kerk is door FC Utrecht opengebroken en verlengd. De 20-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2019 vast. In de nieuwe overeenkomst van de flankspeler is bovendien een optie tot verlenging tot medio 2020 opgenomen.

Kerk verruilde de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia in 2012 voor FC Utrecht O19. Via dat team stroomde de rappe vleugelspits door naar Jong FC Utrecht en vervolgens ook naar de A-selectie van de FC uit de Domstad. Afgelopen seizoen deed de voorhoedespeler tijdens een uitleenbeurt meer ervaring op in de Jupiler League bij Helmond Sport. Dit seizoen kwam Kerk enkele malen in actie voor het eerste elftal en maakte hij in de zes partijen die hij met de beloftenploeg speelde drie doelpunten.

“Gyrano maakt een goede ontwikkeling door. De lijn die hij sinds zijn komst naar FC Utrecht heeft ingezet, trekt hij door”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag over de aanvaller uit Amsterdam. “Wij hebben er vertrouwen in dat hij die goede curve kan doortrekken en zijn er dan ook blij mee dat we zijn aflopende contract al in deze fase van het seizoen hebben verlengd. Daardoor kan Gyrano zich volledig blijven concentreren op zijn ontwikkeling.”