FC Utrecht O17 heeft een moeizame overwinning geboekt op het lager geklasseerde FC Volendam O17. Op Zoudenbalch werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Ruud Heus. De waarheid gebiedt te zeggen dat dit niet geheel verdiend was. De Wijdbroeken verdienden op z'n minst een punt. Maar zij vonden in keeper Fabian de Keijzer een sta in de weg en toen die eindelijk vlak voor tijd gepasseerd werd, schoot de arbiter van dienst te hulp door de treffer om duistere redenen af te keuren.

FC Utrecht O17 begon goed en zette de Volendammers onder druk, waarbij men binnen tien minuten twee prachtige kansen kreeg om de score te openen. Met name Mohamed Mallahi was op dreef en snelde voortdurend over zijn tegenstander heen. Die tegenstander kwam na zo'n kwartier goed weg, toen hij aan de noodrem trok en daarvoor de gele kaart gepresenteerd kreeg, daar waar een rode prent de enige juiste beslissing was geweest.

In de loop van de eerste helft verloor de ploeg van Heus de greep op de wedstrijd en kreeg FC Volendam O17 enkele goede kansen. Die werden echter door Fabian de Keijzer onschadelijk gemaakt. Toch kwamen de Utrechters op voorsprong toen Dereck Darkwa een voorzet van Mohamed Mallahi kon binnenschieten: 1-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld van het einde van de eerste helft: FC Volendam O17 op jacht naar de gelijkmaker, FC Utrecht O17 veel lange ballen, onrustig in balbezit en ondanks dat toch goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Doordat dit niet gebeurde, bleef het billenknijpen tot aan het eindsignaal.

Trainer Ruud Heus haalde, toen dat signaal eenmaal had geklonken, dan ook opgelucht adem: "Dit was onze minste wedstrijd tot nog toe, maar ik ben heel blij met de drie punten, al had onze tegenstander van vandaag wel meer verdiend. Maar ja, afgelopen wedstrijden tegen Feyenoord, Almere en Sparta hadden wij veel meer verdiend dan het ene winstpuntje, dus dit is ook wel eens lekker. De jongens hebben in ieder geval wel weer alle energie in de wedstrijd gestopt."

FC Utrecht O17 - FC Volendam O17 1-0 (1-0)
32. Dereck Darkwa 1-0