De topwedstrijd uit tegen Ajax oftewel de, op dit moment, nummer 1 (Ajax O16) tegen de nummer 2 (FCU O16). De wedstrijd begon direct met veel strijd van beide kanten. FCU had het verdedigend goed staan en al had Ajax veel balcontact, konden zij toch geen kansen creëren. FCU speelde veel vanuit de omschakeling en kon eveneens geen kansen creëren. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht, maar bleven de kansen schaars. De ruststand was 0-0.

De tweede helft was gelijk aan de eerste helft, maar nu kwamen er voor beide ploegen kleine kansjes en kon Ajax via een corner de 1-0 maken. FCU bleef geconcentreerd spelen en veel druk op de bal geven. Dit resulteerde 10 minuten later in de terechte gelijkmaker uit een snel opgezette aanval. Hierna bleven de teams in evenwicht en werd er niet meer gescoord. Een mooie wedstrijd die met veel strijd werd gespeeld en op zeer hoog niveau.