Tijdens seizoen 2016/ 2017 werken de spelers van FC Utrecht en Jong FC Utrecht wederom met de sportsupplementen van het A-merk Virtuoos. Dit Nederlandse bedrijf ontwikkelt en produceert high-end vitamines en mineralen voor (top)sporters en beschikt met een zeer ruim assortiment over de grootste dopingvrije sportsupplementenlijn ter wereld.

De afgelopen twee seizoenen werkt FC Utrecht al met de voedingssupplementen van Virtuoos. Voornaamste insteek daarbij is om de gezondheid en de fitheid van de voetballers naar een nog hoger niveau te tillen. De superieure kwaliteit, het ruime assortiment en het feit dat de sportlijn van Virtuoos gegarandeerd dopingvrij is betekent dat de sportmedische begeleiding van FC Utrecht de samenwerking graag voortzet.
 
Voedingsdeskundige Alina Petre MSc van FC Utrecht is enthousiast over de samenwerking: "Waar het gaat om het gebruik van voedingssupplementen maken wij een aantal belangrijke overwegingen. Zo kijken we aan welke kwaliteit het supplement dient te voldoen en in welke toedieningsvorm en in welke dosering het supplement genomen dient te worden. Hiernaast moet het risico op dopinggeduide stoffen of een mogelijke kruisbestuiving worden uitgesloten. Verder is voor FC Utrecht de snelheid van handelen en afleveren belangrijk. Op grond van bovenstaande criteria hebben wij de samenwerking met Virtuoos gecontinueerd.”
 
Virtuoos staat voor topkwaliteit, aldus de voedingsdeskundige: “De uitgebalanceerde supplementen zijn volledig afgestemd op sporters. Ze zijn niet té hoog gedoseerd en de samenstellingen en verbindingen kloppen. Ook op innovatief vlak vinden wij in Virtuoos een partner om mee te sparren en kennis te delen. Het afgelopen jaar bleek uit statistieken dat onze spelers snel herstelden na zware inspanningen.”
 
Co-creatie 
Jelmer Haanstra van Virtuoos is zeer te spreken over de samenwerking met FC Utrecht: “Virtuoos merkt dat er een omslag plaats vindt in de voetbalwereld waarbij voeding en het gebruik van de juiste voedingssupplementen steeds meer aandacht krijgt. Onze @SPORT-lijn is volledig ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende sportartsen, sportvoedingsdeskundigen, trainers en sporters. Juist door deze co-creatie kan Virtuoos zich sterk onderscheiden.”