SC Cambuur is sinds kort weer van start gegaan met een eigen jeugdopleiding. Het O19 team van trainer Hugo Alves Velame (oud-FC Groningen) is ingedeeld in de 4e divisie en probeert zijn weg omhoog te vinden. FC Utrecht O19 had dit weekeinde geen competitieverplichtingen en toog daarom naar het hoge noorden voor het spelen van een oefenwedstrijd. Een mooie gelegenheid om iedereen aan het werk te zien, want iedereen kwam aan speelminuten toe.
 
Wat de Utrechters op het fraaie complex van de SC Leovardia in Leeuwarden lieten zien hield niet echt over. Er werd weliswaar een 1-3 overwinning geboekt, maar fraai was het niet. De start was moeizaam met een hoog gehalte onnauwkeurigheid. Verdedigend was het matig. SC Cambuur O19 kon met regelmaat door de defensie heen snijden, maar zij wisten het uiteindelijk voorin niet af te maken. De Utrechtse voorwaartsen deden het iets beter, maar daar stokte het op een gegeven moment. 
 
De 1-3 eindstand was binnen een half uur spelen bereikt. Veelzeggend was dat de Utrechters in het tweede bedrijf niet in staat bleken om definitief grote afstand te nemen van de Friezen. En juist daarover was trainer Robert Wijnands niet te spreken: "Wij hebben een ploeg die, zonder Cambuur daarmee te kort te doen, veel meer kwaliteit in zich heeft. Dan mag je toch verwachten dat wij in de 2e helft korte metten maken met de tegenstander? Maar dat was niet zo en dat stemt niet vrolijk. Ik telde in de hele 2e helft eigenlijk maar één goede kans. Dat is veel te mager."
 
SC Cambuur O19 - FC Utrecht O19 1-3
17. Vinicius Cardoso Loureiro 0-1
20. Nick Lim 0-2
25. SC Cambuur O19 1-2
29. Khalid Khajouli 1-3
 
Opstelling FC Utrecht O19:
Jordi Haneveld, Dehninio Muringen (85. Jasper Beekhuis), Nick Lim, Nadir Achahbar (46. Junior van der Velden), Gabriël Culhaci, Jasper Beekhuis (46. Louk Dekkers), Rashaen de Windt, Mounir Mounji (46. Shayne Pattynama), Khalid Khajouli (46. Nick Venema), Vinicius Cardoso Loureiro (46. Rayan el Azrak), Ronaldo Lima Duarte Lopes (85. Vinicius Cardoso Loureiro).