FCU O17 wist dit weekeinde zich niet langs Almere City te werken. Het bleef op Zoudenbalch 0-0, ondanks dat de ploeg van trainer Ruud Heus meerdere open kansen op een doelpunt kreeg. Het moet gezegd dat de ploeg niet goed aan de wedstrijd begon. De leeftijdsgenoten uit Almere waren in het begin feller en de Utrechters lieten zich meerdere malen de kaas van het brood eten. Tot veel Almeerse kansen leidde dat niet, maar keeper Joey Houweling moest toch enkele keren handelend optreden, hetgeen hem gelukkig goed afging.

Na zo’n kwartier spelen kwam FCU beter in de wedstrijd en dit leidde al snel tot enkele kansen, waarbij buitenspeler Mohamed Mallahi regelmatig een plaag voor de Almeerse defensie was. Helaas liet zijn afwerking te wensen over of maakte hij in de eindfase niet de juiste keuze. Een kwartier voor rust kreeg Utrecht de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar in een soort flipperkast wilde de bal er maar niet in en was keeper Stijn Keller een sta in de weg. In de rest van de wedstrijd was Utrecht ook de bovenliggende partij, maar steeds stond het vizier voor de goal niet op scherp of kon de Almeerse doelman een doelpunt voorkomen.

In de laatste fase van de wedstrijd werd het allemaal erg slordig en waren er weinig kansen meer voor FCU. Omdat de Utrechtse defensie ook niets meer weggaf was een punt het eindresultaat. Trainer Ruud Heus gaf zijn ploeg wel een compliment voor de instelling: “Ik heb op de inzet en de bereidheid van mijn ploeg weinig aan te merken, maar we hadden natuurlijk  moeten winnen. Ik heb een tiental 100% kansen geteld, daar moet je er dan wel een aantal van benutten. Maar goed, je ziet vaak dat in dit soort wedstrijden je op het laatst nog de bietenbrug op gaat en de tegenstander uit die ene mogelijkheid wel scoort. Dat bleef ons gelukkig bespaard, want verdedigend hebben we nauwelijks iets weggegeven. Volgende week de uitwedstrijd bij Feyenoord, dat wordt weer een heel ander verhaal.”
 
Opstelling FC Utrecht O17: Joey Houweling, Mark Pabai, Cas Odenthal, Tommy St. Jago, Rida Azzouz, Jay van Ooijen, Tanay Uzan, Karam El Ayoubi (“41 Andrew Kanters), Mohamed Mallahi, Dino Janssen, Jayden Macnack.