Na 90 minuten voetbal stapte FC Utrecht O19 nog steeds ongeslagen van het veld. Net als vorige week werd er vandaag een gelijkspel uit het vuur gesleept. En dat tegen een tegenstander, die traditioneel om de plaatsen 1 t/m 4 speelt. Dus, trainer Robert Wijnands, een goed resultaat?

"Nou ja, liever had ik 3 punten gehad vandaag, laat dat duidelijk zijn. Maar de realiteit leert dat wij met dit punt tevreden moeten zijn. Ik vond mijn ploeg in de beginfase van de 1e helft en de eerste 10 minuten van de 2e helft goed spelen. Maar we konden dat niet vasthouden, en daardoor kon AZ in zijn spel komen. Wij zijn een paar keer goed weggekomen. Naar het einde toe gingen beide ploegen nog voor de volle winst, maar dat leverde geen van beide ploegen resultaat. En als je een wedstrijd niet kan winnen, moet je zorgen dat je hem niet verliest. Dat deden we vandaag".

De beide doelpunten vielen in de eerste helft. De goed spelende Rayan el Azrak werkte zich vanaf de rechterkant langs 3 tegenstanders. De afgemeten voorzet werd door Nick Venema in een goal omgezet. Daarbij raakte hij de bal niet eens goed. Maar ook lelijke goals tellen!

Zoals Robert Wijnands al aangaf, kon de ploeg het goede spel niet vasthouden en kwam AZ beter in de wedstrijd. De gelijkmaker was slechts een kwestie van tijd. Verantwoordelijk daarvoor was Mees Hoedemakers, precies in een fase waarin de thuisploeg het liet afweten.

Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. Na de hervatting hetzelfde beeld. Een goed spelende thuisploeg in de beginfase en een steeds sterker wordend AZ. Met veel kansen en mogelijkheden over en weer wordt de laatste fase van de wedstrijd gehaald. Beide ploegen zetten nog eens aan voor de eindsprint, maar het blijft bij de puntendeling.

FC Utrecht O19 - AZ O19 1-1
07. 1-0 Nick Venema
35. 1-1 Mees Hoedemakers