FCU begon direct goed aan de wedstrijd en drukte Almere gelijk terug op eigen helft. Al in de 4e minuut kwam FCU al op 1-0. Doordat FCU direct na de aftrap weer druk op de bal gaf, kwam Almere niet aan opbouwen toe en kon FCU veelvuldig door druk op de bal te geven blijven voetballen op de helft van Almere. Door snelle acties kwam FCU in de 10e minuut op 2-0. FCU bleef aanvallen en kreeg wederom goede kansen. In de 26e minuut bracht FCU de ruststand 3-0.

In de tweede helft probeerde Almere door meer naar voren te spelen meer druk op FCU te krijgen. FCU ging in deze fase iets te gemakkelijk om met het spel van Almere en hierdoor kon Almere in de 58e minuut de 3-1 scoren. Hierna pakte FCU het spel van de eerste helft weer op en kwam Almere niet meer op de helft van FCU. Hierdoor kon FCU in de 66e minuut de eindstand van 4-1 op het scorebord zetten.