Vandaag (woensdag 21-9-2016) was er een midweekse competitieronde in de Nike Eredivisie. De Utrechters gingen daarvoor op bezoek bij NEC O19 in Nijmegen. En wat het opgekomen publiek van Utrechtse kant werd voorgeschoteld was, zeker in de 1e helft, heel matig. Trainer Robert Wijnands was in de rust absoluut niet tevreden met het vertoonde spel, en dat stak hij niet onder stoelen of banken. In de 2e helft ging het beter en de conclusie was, dat als de gehele wedstrijd zou zijn ingevuld zoals in de 2e helft, de volle winst voor het grijpen had gelegen.

NEC speelde het spel in het 1e bedrijf slim door het initiatief aan de gasten te laten. Ze zetten druk op de Utrechtse opbouw en zodra er een fout werd gemaakt, schakelden zij razendsnel om om daarvan te profiteren. Dat leverde hen in de 13e minuut de 1-0 voorsprong op. Een goede, maar op een presenteerblad weggeven, goal van Mex Bakker.

In het vervolg van het 1e bedrijf kreeg Utrecht geen vat op de Nijmegenaren. Dat kwam door het spel van de gastheren, maar het lag nog veel meer de onvoldoende inzet, de instelling en het gebrek aan bewegelijkheid aan Utrechtse kant. Pas na ruim een half uur spelen konden ze wat terug doen tegen het Nijmeegse geweld. Louk Dekkers wist met een goede voorzet de bal bij de 2e paal op het hoofd van Virgil Smith te leggen. Hij knikte de bal tegen de touwen en tekent zodoende voor de 1-1.

Vlak voor rust verloor de ploeg zich nog een keer in gerommel achterin. Door niet door te pakken kon NEC zich gemakkelijk door de Utrechtse defensie heen combineren. Niemand greep doortastend in waardoor de afvallende bal in de 43e minuut werd binnengeschoten. En bijna volgde de genadeklap, als NEC op slag van rust een 100% kopkans niet verzilveren kan. Doelman Jordi Haneveld kon de bal overtikken.

Het was dus geen wonder dat trainer Wijnands in de rust de ploeg stevig aansprak op het vertoonde spel. En blijkbaar hadden de spelers dat goed in de oren geknoopt, want de 2e helft was 18 seconden oud toen Louk Dekkers het laatste tikje gaf tegen de afgemeten voorzet van Vinicius Cardoso Loureiro. Hij wist wel raad met de prima crosspass van Junior van der Velden. Iedereen ging er eens goed voor zitten want met nog een hele 2e helft te gaan kon de partij wel eens een andere wending krijgen.

Het voetbal in de 2e helft was beduidend beter van Utrechtse kant met als hoogtepunt de vrije trap van Nick Venema, die de buitenkant van de paal vol raakte en dus geen doel trof. Het bleef bij 2-2.

De nog ongeslagen trainer Wijnands was na afloop niet echt tevreden:"Dit was zo'n wedstrijd waarin je gewoon onnodig 2 punten verliest. In de 1e helft hebben wij veel te weinig gebracht, in de 2e helft was het beter. Maar dan zie je dat de ploeg weinig gelukkig was in de afronding. En tegen het einde verslapte het weer wat, waardoor NEC ook nog in scoringspositie kwam. Ik zou het een ondermaats gelijkspel willen noemen".

NEC O19 - FC Utrecht O19 2-2
13. 1-0 Mex Bakker
28. 1-1 Virgil Smith
43. 2-1 Jorn Hiensch
46. 2-2 Louk Dekkers