FC Utrecht verloor vanavond (vrijdag) met 1-5 van FC Groningen. FCUtrecht.nl was aanwezig bij de persconferentie en luisterde naar een teleurgestelde trainer/coach.

“Het was niet eens geflatteerd,” weet Ten Hag als hij uitleg geeft ten overstaan van de vaderlandse media. “We waren onze eigen vijand vanavond en krijgen hier een harde les. Het is aan de spelers om het dure leergeld te betalen en op te staan in de week die komen gaat.”

Bewustwording
“Het team is nog niet taakbewust. De jongens spelen nu een paar weken met elkaar in ons systeem en moeten het systeem beter leren begrijpen. Er moet bewustwording komen om vanuit een taak te spelen en veel compacter te zijn, wil je in deze competitie wedstrijden winnen. Er was te weinig creativiteit en te weinig beweging. We staan te ver van onze tegenstander af, waardoor ze op snelheid komen. En dan snellen ze je voorbij.”

Ondergrens
Dat er vanavond door de ondergrens is gezakt weet ook Ten Hag. “Normaal staat FC Utrecht bekend om haar strakke organisatie. Daar staat deze club ook voor. Maar vandaag zag ik daar niets van terug, het team was onherkenbaar. Compact, restverdediging, het was er niet. Daar ligt de sleutel.”

Toekomst
FC Utrecht hoeft niet lang te wachten op revanche te nemen. Donderdag wacht FC Twente, een loodzware opponent op weg naar een herhaling van de succes van vorig seizoen in de KNVB Beker. Drie dagen later: Sparta Rotterdam, nog zo’n ploeg met venijn.