Het eerste regionale OldStars Voetbaltoernooi vond vandaag (maandag) plaats. Tijdens de derde dag van de Nationale Sportweek gingen zes teams van zestigplussers de sportieve strijd met elkaar aan op Sportcomplex Zoudenbalch. De krasse knarren van DOVO stonden aan het einde van de rit met de trofee in hun handen.

Olympisch schaatskampioen Bob de Jong was aanwezig op Zoudenbalch. Hij opende het toernooi samen met Wilco van Schaik, Algemeen Directeur van FC Utrecht. “Sporten is belangrijk voor jong en oud”, vertelde De Jong. “Het is een manier om mensen te ontmoeten. Door samen te sporten, kun je elkaar motiveren. En als je na het sporten dan weer thuiskomt, voel je je voldaan. Sporten geeft je naast gezelligheid een hoop energie.”

Dat het toernooi juist tijdens de Nationale Sportweek werd gehouden, is geen toeval. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel het promoten van sporten en bewegen. FC Utrecht wilde juist tijdens deze week graag de aandacht vestigen op Walking Football, de voetbalvariant die de zestigplussers spelen. “We hopen dat steeds meer verenigingen enthousiast worden voor het spelletje”, zei Van Schaik, die op Zoudenbalch naast twee OldStars-teams van FC Utrecht ook ploegen van DOVO uit Veenendaal, Geinoord en JSV uit Nieuwegein en SV Houten mocht verwelkomen.

De Jong liet de mogelijkheid een paar potjes mee te spelen met FC Utrecht’s OldStars niet onbenut. De inbreng van de Olympiër ten spijt grepen de Utrechters naast de wisselbokaal. Die werd door FC Utrecht’s eerste elftalspeler Mark van der Maarel uitgereikt aan DOVO, dat JSV nipt voor bleef.

Maar niemand verliet met lege handen het sportcomplex. Alle deelnemers ontvingen namelijk kaarten voor het Ouderenvak van Stadion Galgenwaard, vanuit waar ze zondag de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kunnen bekijken.