FCU O17 heeft zaterdag een even onnodige als onverdiende nederlaag geleden in Rotterdam bij Sparta O17. Het werd uiteindelijk 1-0 voor de Rotterdammers. FCU kwam niet goed uit de startblokken. Sparta zette heel hoog druk en FCU had veel moeite om daaronder uit te voetballen. Daardoor leden de Utrechters in de opbouw de bal al snel kwijt en kon Sparta overnemen. Tot veel kansen leidde dit echter niet, want de Spartanen stonden vaak buitenspel, maakten verkeerde keuzes of de Utrecht verdediging kon goed ingrijpen. Na een half uur spelen kwam FCU beter in de wedstrijd en werd in de aanval dominanter, hetgeen leidde tot een aantal mooie combinaties, waar helaas de juiste afronding bij ontbrak.

Ook na de rust, die dus met 0-0 inging, ging Utrecht door met het spel waarmee de 1e helft was afgesloten. Sparta kwam nog maar zelden op de Utrecht helft, echter de ene keer dat ze daar dan kwamen was het meteen raak. Keeper Fabian de Keijzer zag er niet goed uit bij een vrije trap van de rechterkant en Sparta kwam daardoor op een onverwachte voorsprong. Utrecht was niet echt van slag, en ging door waar men mee bezig was: aanvallen en als de bal verloren werd die weer heel snel terug te veroveren. Kansen op de gelijkmaker zijn er zeker geweest, maar in de eindfase was FCU slordig en werden verkeerde en soms egoïstische keuzes gemaakt, zodat de verdiende gelijkmaker uitbleef.

Trainer Ruud Heus was na afloop helder: “We hebben op het eerste half uur na eigenlijk best goed gespeeld,  hebben veel energie in de wedstrijd gestopt, hebben Sparta goed onder druk gehouden en hadden meer verdiend. Alleen de les van de tweede helft tegen AZ is niet geleerd, teveel op jacht naar individueel succes en te weinig in teambelang denken. En dan is het sneu dat zo’n foutje je de wedstrijd kost. Maar goed, we hebben wel weer bewezen dat we op de goede weg zijn, zeker nu vandaag ook de invallers zich hebben laten gelden”.

FCU O17 speelt volgende week in Emmen tegen de plaatselijke FC, plaats van handeling de ‘JENS vesting’, aanvang is 14.30 uur.

Opstelling FCU O17: Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Cas Odenthal, Tommy St. Jago, Rida Azzouz, Tanay Uzan (“20 Karam El Ayoubi), Jayden Macnack, Jay van Ooijen, Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa, Andrew Kanters (“55 Dino Janssen).