Het eerste elftal van FC Utrecht speelt vanmiddag (donderdag) een vriendschappelijke wedstrijd. De tegenstander is SC Cambuur, de wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en de aftrap is om 14.30 uur.

Vier speeldagen jong is de Eredivisie pas, maar nu al ligt de competitie een week stil. Er worden interlands gespeeld, waardoor de nodige spelers het tenue van hun club tijdelijk hebben ingeruild voor de plunje van een nationale (jeugd)ploeg. Vriendschappelijk voetbal is wat bij nagenoeg alle clubs op de rol staat; zo ook bij FC Utrecht en SC Cambuur.

Dertien
De Utrechters speelden zes dagen geleden in Arnhem met 1-1 gelijk tegen Vitesse, SC Cambuur sloot de eerste fase van het seizoen af met een 1-0 nederlaag in Lavans Stadion. De Friezen hebben na vijf speelrondes in de Jupiler League vijf punten; voorlopig betekent dat een dertiende plek in het klassement.

Zege
Jong FC Utrecht ging het vlaggenschip voor en speelde dinsdagmiddag een vriendschappelijk duel op Zoudenbalch en dat leverde een 3-2 overwinning op. Jong NEC scoorde vroeg in zowel de eerste als de tweede helft, maar dat was voor de Nijmegenaren niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.

Gratis entree, live verslag
De entree is vanmiddag (donderdag) gratis op Sportcomplex Zoudenbalch, waar de wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur om 14.30 uur begint. Niet langs de lijn, maar wel benieuwd naar de verrichtingen van beide ploegen? FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat (fc_utrecht) live verslag van het vriendschappelijke duel.