Zivkovic op huurbasis naar Domstad

16 augustus 2016
Aanvaller Jong Ajax verruilt de hoofdstad voor Utrecht.
Richairo Zivkovic komt op huurbasis naar FC Utrecht. De 19-jarige aanvaller van Jong Ajax en de club bereikten vanmorgen overeenstemming over een huurperiode tot het einde van het seizoen. 

Zivkovic sloot op 11-jarige leeftijd aan bij FC Groningen, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. In 2012 tekende hij in het hoge Noorden zijn eerste profcontract. Sinds maart 2014 is hij in dienst van Ajax, dat hem ervaring op liet doen in de Jupiler League met Jong Ajax. Daar werd hij met 18 doelpunten topscorer van het team. Ajax verhuurde hem voor seizoen 2015/2016 aan Willem II, maar haalde hem aan het begin van het huidige seizoen terug naar Amsterdam. In het prille seizoen wist hij in twee wedstrijden drie keer het net te vinden.

Technisch manager Erik ten Hag: “Zivkovic is een talentvolle centrumspits, die ondanks zijn jeugdigheid al veel ervaring heeft verzameld. Hij heeft bewezen een neus voor de goal te hebben als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat hij van meerwaarde is voor FC Utrecht en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”