Vriendschappelijk intermezzo voor Jong FC Utrecht

29 augustus 2016
Beloftenploeg speelt morgenmiddag (dinsdag) op Zoudenbalch tegen Jong NEC.
Sportcomplex Zoudenbalch is morgenmiddag (dinsdag) het decor van een vriendschappelijke wedstrijd van Jong FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad neemt het vanaf 16.00 uur op tegen Jong NEC. De entree is gratis.

Jong FC Utrecht promoveerde vanuit de Beloftencompetitie naar de Jupiler League en in die profcompetitie gelden toch nét even wat andere wetten dan in het verleden in de talentenreeksen, zo blijkt. Spelen tegen NAC Breda in een vol Rat Verlegh Stadion, op bezoek bij De Graafschap in de heksenketel die De Vijverberg heet. Thuis aantreden tegen ploegen – FC Dordrecht en RKC Waalwijk – die nog niet zo lang geleden in de Eredivisie uitkwamen; allemaal bepaald geen sinecure.

Toewerken naar Fortuna Sittard-thuis
Maar, en dat is zeer voornaam: wel uitermate leerzaam voor de jonge spelers van het Utrechtse beloftenteam, dat na vijf speeldagen één punt heeft en als nummer twintig de interlandbreak is ingegaan. Op maandag 12 september wordt de competitie hervat door de ploeg van trainer/coach Robin Pronk met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Jong NEC in Reservecompetitie
In aanloop naar die partij sparren de Domstedelingen morgenmiddag (dinsdag) op eigen veld met Jong NEC. Het reserveteam van de Nijmegen Eendracht Combinatie speelt in de Reservecompetitie Groep B en won daarin tijdens de eerste speeldag – meer wedstrijdrondes waren er nog niet – met 2-1 in Deventer van Jong Go Ahead Eagles.

Gratis entree, live verslag via social media
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong NEC begint dinsdag om 16.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch. De entree is gratis. Niet langs de lijn, maar wel benieuwd naar de verrichtingen van de talentenploegen? FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat (fc_utrecht) live verslag van de wedstrijd.