Bart Ramselaar maakt een carrièresprong en speelt vanaf komend weekend voor PSV. De jonge Amersfoorter bereikte vanochtend een akkoord in de Lichtstad over een contract dat hem voor vijf seizoenen aan de regerend landskampioen verbindt.

Ramselaar debuteerde begin 2015 voor FC Utrecht, nadat hij vijf jaar eerder door de club was opgenomen in de jeugdopleiding. Afgelopen seizoen kwam hij alle wedstrijden voor de Domstedelingen in actie. Hij wist hierbij in Eredivisie-wedstrijden vier keer het net te vinden. Ramselaar deed daar in het KNVB Bekertoernooi nog drie doelpunten bovenop. Zijn verrichtingen leverden hem een plek op in Oranje onder 21 jaar. Ook het ‘echte’ Oranje trok aan de bel, maar de jongeling moest die uitverkiezing laten schieten door een spierscheuring.
 
Ramselaar had bij FC Utrecht nog een contract tot en met 2019. Technisch manager Erik ten Hag: “Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en wij wisten dat er veel interesse van de (inter)nationale top was. FC Utrecht heeft er alles aan gedaan om hem nog minimaal een seizoen te behouden, maar als er een club de juiste prijs betaalt dan zijn wij niet in de positie om zo’n bod te negeren. FC Utrecht maakt hiermee zijn naam als opleidingsclub wederom waar. Voor Bart is het een mooie stap, die bij zijn ambities past. Voor ons is het een sportieve aderlating, maar wij zijn er op ingericht om zijn vertrek op te vangen.”