Rubio Rubin opgeroepen voor WK-kwalificatieduels

29 augustus 2016
Aanvaller van FC Utrecht in selectie van Verenigde Staten voor cruciale wedstrijden.
Aanvaller Rubio Rubin van FC Utrecht is opgeroepen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Het team van bondscoach Jurgen Klinsmann speelt twee cruciale WK-kwalificatiewedstrijden.

Het USMNT, zoals de nationale ploeg van de VS wordt genoemd, speelt op vrijdag 2 september uit tegen Saint Vincent en de Grenadines en ontvangt op dinsdag 6 september in Jacksonville de nationale ploeg van Trinidad & Tobago. ‘TNT’ gaat aan kop in kwalificatiegroep C, gevolgd door de Verenigde Staten. Bij twee zeges zijn de Amerikanen verzekerd van plaatsing voor de volgende fase van de WK-kwalificatie.

Het uitduel met Saint Vincent en de Grenadines mag op papier eenvoudig lijken; in de praktijk blijken uitwedstrijden tegen ‘eilandenploegen’ lastig. De velden zijn daar vaak niet je van het en de reis zal het nodige van de ploeg vergen, zo is de verwachting. De landingsbaan van het vliegveld van Saint Vincent en de Grenadines is bijvoorbeeld dusdanig klein, dat er geen grote vliegtuigen kunnen landen. Het team van de VS vliegt zodoende eerst met een groot vliegtuig naar Barbados, om vanuit daar in meerdere kleine propellervliegtuigen het laatste deel van de reis af te leggen.

Het stadion waar Saint Vincent en de Grenadines – Verenigde Staten wordt gespeeld, is het Arnos Vale Stadium. Dat heeft 11.000 plaatsen, maar geen lichtmasten. Daarom wordt de wedstrijd ’s middags gespeeld. Kortom: FC Utrecht’s Rubio Rubin staat met zijn teamgenoten een bijzondere interland te wachten op 2 september, voordat ze op 6 december de degens kruisen met Trinidad & Tobago.

De selectie van de Verenigde Staten voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden:
Doelmannen: Brad Guzan (Middlesbrough, Engeland), Ethan Horvath (Molde FK, Noorwegen), Tim Howard (Colorado Rapids).
Verdedigers: Kellyn Acosta (FC Dallas), Matt Besler (Sporting Kansas City), Steve Birnbaum (DC United), John Brooks (Hertha BSC, Duitsland), Geoff Cameron (Stoke City, Engeland), Omar Gonzalez (Pachuca, Mexico), Fabian Johnson (Borussia Mönchengladbach, Duitsland), Michael Orozco (Club Tijuana, Mexico), DeAndre Yedlin (Newcastle United, Engeland).
Middenvelders: Paul Arriola (Club Tijuana, Mexico), Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Philadelphia Union), Michael Bradley (Toronto FC), Jermaine Jones (Colorado Rapids), Darlington Nagbe (Portland Timbers), Christian Pulisic (Borussia Dortmund, Duitsland), Caleb Stanko (FC Vaduz, Liechtenstein), Graham Zusi (Sporting Kansas City).
Aanvallers: Jozy Altidore (Toronto FC), Jordan Morris (Seattle Sounders), Rubio Rubin (FC Utrecht), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes), Bobby Wood (Hamburger SV, Duitsland).