Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) voor het eerst een thuiswedstrijd als Jupiler League-ploeg. De talenten van trainer/coach Robin Pronk nemen het in Stadion Galgenwaard vanaf 20.00 uur op tegen FC Dordrecht.

Uitgaande van een gemiddelde van ongeveer 300 toeschouwers per duel en een totaal van 40 wedstrijden (competitie en vriendschappelijk) tijdens het vorige seizoen, speelde Jong FC Utrecht anderhalve week geleden tijdens de eerste speeldag van het Jupiler League-seizoen voor meer toeschouwers dan tijdens de volledige jaargang ervoor. In een door dik twaalfduizend voetballiefhebbers bezocht Rat Verlegh Stadion maakte Jong FC Utrecht een goede indruk tegen titelkandidaat NAC Breda, dat in het laatste kwart de partij besliste (4-1).

Stap hoger
De ambiance, het decor en het niveau van de tegenstander: stuk voor stuk andere koek dan een seizoen eerder, waarin Jong FC Utrecht kampioen werd van de Beloftencompetitie. De Jupiler League is op alle fronten een stap hoger en dat draagt bij aan de ontwikkeling van de beloftenspelers van FC Utrecht. “We hebben een aardige vuurdoop achter de rug”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht tijdens de persconferentie na afloop van het uitduel met NAC Breda. “En dat is precies wat we willen. Ambiance, niveau, weerstand.”

Creatief
Tegenstander FC Dordrecht staat er al sinds jaar en dag om bekend creatief om te gaan met de beperkte beschikbare middelen. Het team van trainer Gérard de Nooijer begon de jaargang op eigen veld met een 1-1 gelijkspel tegen FC Oss. De laatste keer dat de Dordtenaren te gast waren in Stadion Galgenwaard, was op zondag 15 februari 2015. Toen nog als Eredivisionist, spelend tegen het eerste elftal van FC Utrecht. Voor de Schapenkoppen een middag om snel te vergeten; 6-1 werd het voor de Utrechters.

Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis entree
Heb je een Gouden Seizoenkaart van FC Utrecht? Dan heb je vanavond gratis entree bij Jong FC Utrecht – FC Dordrecht. Losse tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en bij de stadionkassa’s. Die gaan om 19.00 uur open.

FOX Sports zendt wedstrijd live uit
Niet in Stadion Galgenwaard? Ook dan kun je de wedstrijd volgen. FOX Sports zendt het duel rechtstreeks uit en FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) live verslag van de partij. Meepraten over het duel op Twitter? Gebruik dan #utrdor en #fcutrecht.