FC Utrecht’s (jeugd)internationals: het spoorboekje

30 augustus 2016
Het is relatief rustig op Zoudenbalch deze week. De nodige spelers zijn uitgevlogen voor (jeugd)interlands. Een overzicht.
Woensdag 31 augustus: Amrabat
Met de Onder 23-ploeg van Marokko speelt Sofyan Amrabat in Fes een vriendschappelijke interland tegen Jong Liberia. Om 18.00 uur Nederlandse tijd begint die partij.

Donderdag 1 september: Rubin, Van Rooijen, Velanas, Culhaci, Joosten, Van der Meer
Saint Vincent en de Grenadines. Ooit van gehoord? Nu wel! Het nationale team van het Caribische eiland is de tegenstander van de ploeg van de Verenigde Staten, met FC Utrecht’s Rubio Rubin in de gelederen. In het cricketstadion Arnos Vale Sporting Complex wordt ’s middags gespeeld, want er zijn geen lichtmasten. Aftrap Nederlandse tijd: 21.30 uur.

Eerder op de dag, om 12.30 uur, begint in Telford de vriendschappelijke interland Engeland Onder 19 – Oranje Onder 19. Twee talenten van FC Utrecht zitten in de selectie van KNVB-coach Maarten Stekelenburg: Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas.

Om 19.00 uur gaat in het Gelderse Gendt de bal rollen bij de oefeninterland Oranje Onder 18 – Denemarken Onder 18. Mogelijk maakt Gabriel Culhaci van FC Utrecht O19 tijdens die partij zijn eerste minuten als jeugdinternational.

Iets later op de avond komen met Oranje Onder 20 mogelijk Patrick Joosten en Rick van der Meer in actie. In ’s-Gravenzande begint de wedstrijd tegen Tsjechië Onder 20 om 19.30 uur.

Vrijdag 2 september: Ayoub, Haller
Een belangrijke dag voor Jong Oranje, FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub incluis. De EK-kwalificatiepartij tegen Jong Wit-Rusland begint in Minsk om 17.15 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports.

In dezelfde EK-kwalificatiereeks, maar dan een andere poule, treffen Jong Oekraïne en Jong Frankrijk elkaar. Die wedstrijd begint om 21.00 uur in Kiev en bij de Fransen staat wellicht FC Utrecht’s Sébastien Haller in de punt van de aanval.

Zondag 4 september: Culhaci, Moore, Joosten, Van der Meer
Voor de tweede keer in een paar dagen tijd staan Oranje Onder 20 en Tsjechië Onder 20 tegenover elkaar in ’s-Gravenzande. Mogelijk dus speelminuten voor Patrick Joosten en Rick van der Meer in een wedstrijd die om 14.30 uur begint.

Een half uur eerder, om 14.00 uur dus, begint in Gendt de tweede editie in enkele dagen tijd van Oranje Onder 18 – Denemarken Onder 18. Bij de selectie van de Nederlanders zit FC Utrecht-talent Gabriel Culhaci.

Jong FC Utrecht’s Tafari Moore is vanaf 15.30 uur mogelijk te bewonderen in het Aggborough Stadium. Daar, in de thuishaven van Kidderminster Harriers FC, speelt Engeland Onder 20 een thuiswedstrijd tegen Brazilië Onder 20.

Maandag 5 september: Van Rooijen, Velanas
Een paar dagen na hun interland in Engeland worden FC Utrecht’s talenten Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas op het veld verwacht in het Duitse Werner-Seelenbinder Stadion. Daar, in Luckenwalde, begint om 18.00 uur de vriendschappelijke interland Duitsland Onder 19 – Oranje Onder 19.

Dinsdag 6 augustus: Amrabat, Haller, Rubin
Met zijn ploegmakkers uit de USA neemt Rubio Rubin het in Jacksonville op tegen Trinidad & Tobago. De WK-kwalificatiewedstrijd begint om kwart over acht ’s avonds, plaatselijke tijd. Hier is het dan 02.15 uur.
Eerder op de dag komt Sofyan Amrabat met Jong Marokko in actie tegen Jong Zambia. Die oefeninterland wordt in Rabat gespeeld.

In Caen staan Jong Frankrijk en Jong IJsland tegenover elkaar. De IJslanders wonnen eerder deze EK-kwalificatieserie op eigen veld van de Fransen, die dus wat goed te maken hebben. De wedstrijd, waarin mogelijk FC Utrecht’s Sébastien Haller in actie komt, begint om 18.45 uur.