Fijn dat Vitesse sinds enige jaren in GelreDome speelt. Immers: dáár wist FC Utrecht al 3 keer van de Arnhemmers te winnen. Op Monnikenhuize lukte het de Utrechters nimmer om te winnen.

De laatste Utrechtse zege in Arnhem dateert van afgelopen seizoen. Toen zette de Georgische verdediger Guram Kashia de Gelderlanders na een half uur spelen op voorsprong en boog de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de boel na de break om. Nacer Barazite, Ruud Boymans en Ramon Leeuwin zorgden voor een 1-3 uitslag en dus een Utrechtse driepunter. Eerdere overwinningen in GelreDome werden geboekt in 2003 en 2010; in beide gevallen eindigde de partij toen in 1-4.

De recente balans van FC Utrecht tegen Vitesse is een alleraardigste. Van de laatste 5 ontmoetingen wonnen de Utrechters er 4 en eindigde er 1 in een gelijkspel.

Vitesse begon aan dit seizoen sterk. Met 6 punten uit de eerste 3 duels is de beste seizoenstart voor de club sinds 2012/2013 binnen bereik. Toen hadden de Arnhemmers 10 punten na 4 partijen.

In eigen stadion is Vitesse 6 Eredivisiepartijen op rij zonder zege. Een evenaring van het negatieve clubrecord van 7 thuiswedstrijden zonder winst ligt op de loer. Dat record werd neergezet in 1979.

Vitesse-uit is voor FC Utrecht een weerzien met Ricky van Wolfswinkel. De spits voetbalde in het verleden voor de Domstedelingen en is sinds kort, na enkele buitenlandse avonturen, terug in de Nederlandse competitie.

Speelronde 4. Dit seizoen dus Vitesse-uit voor FC Utrecht. Afgelopen jaargang FC Groningen-thuis. Toen werd die speeldag door Ten Hag’s team de eerste zege van het seizoen geboekt.

FC Utrecht is 6 uitwedstrijden in de Eredivisie ongeslagen (drie zeges, drie puntendelingen). De laatste keer dat de Utrechters buitenshuis langer zonder nederlaag bleven, was in 2012; 8 partijen.

Richairo Zivkovic, aanvaller van FC Utrecht, zette afgelopen week een bijzonder record op zijn naam. De jeugdinternational is de eerste tiener die ooit voor vier clubs in de Eredivisie heeft gespeeld; FC Groningen, Ajax, Willem II en nu dus FC Utrecht. Voor de eerste drie ploegen scoorde hij ook, voor de Domstedelingen deed hij dat nog niet.

Zivkovic scoorde 2 keer tegen Vitesse in het verleden. Dat maakt het zijn favoriete tegenstander in de Eredivisie, samen met Excelsior en Heracles Almelo.

Edson Braafheid, over bijzondere mijlpalen besproken, is de derde speler ooit die na het voetballen van een WK-finale voor FC Utrecht uitkomt. Willem van Hanegem en Wim Rijsbergen gingen hem voor.