Verdediger Edson Braafheid is vooralsnog de laatste, maar was zeer zeker niet de eerste speler die terugkeert bij FC Utrecht na tussentijds voor andere clubs te hebben gespeeld. FCUtrecht.nl sloeg er de boeken op na en kwam nog veertien voetballers tegen die vertrokken, maar ook weer terugkeerden. De Comeback Kids.

In de huidige selectie is Edson Braafheid één van de twee spelers die op het oude nest terugkeerde. De andere? Verdediger Ramon Leeuwin. Hij vertrok in 2008 bij FC Utrecht en kwam in 2014 terug. Tussentijds droeg hij de shirts van AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en SC Cambuur.

Leo van Veen was misschien wel ‘Mister Comeback’. Hij speelde jarenlang voor FC Utrecht, maar trok in 1979 en 1980 ook het shirt van Los Angeles Aztecs aan; om in beide gevallen weer terug te keren in de Domstad. In het seizoen 1982/1983 speelde hij voor Ajax, waarna hij voor de derde keer zijn rentree maakte bij FC Utrecht. Nadat Van Veen zijn spelersloopbaan afsloot bij RKC in Waalwijk en daar trainer werd, kwam hij in 1989 weer terecht bij FC Utrecht; als trainer/coach. Al met al speelde Van Veen 367 wedstrijden voor FC Utrecht. Alleen Jean-Paul de Jong en Jan Willem van Ede droegen vaker het FC Utrecht-shirt.

Ook John van Loen kwam meermaals terug in de Domstad. Hij speelde van 1983 tot 1988 voor FC Utrecht, om vervolgens via Roda JC, RSC Anderlecht, Ajax, Feyenoord en het Japanse Sanfrecce Hiroshima weer bij FC Utrecht terug te keren. Dat was in 1996. Bij APOEL Nicosia, op Cyprus, sloot de Utrechter zijn spelerscarriere af. En niet veel later trok hij zijn FC Utrecht-plunje weer aan. In de Domstad werkte hij jarenlang als jeugdtrainer en vervolgens als assistent-trainer.

De terugkeer van Anouar Kali in zijn geboortestad had in 2014 heel wat voeten in aarde. De rentree van de middenvelder, die van 2004 tot 2013 (jeugd en eerste elftal) al bij FC Utrecht speelde, was overigens weinig succesvol. Al snel trok Kali de deur van Stadion Galgenwaard weer achter zich dicht, en verbond hij zich aan Al Arabi, een club uit Qatar.

Harry van den Ham doorzwom de nodige voetbalwatertjes, meermaals ook de FC Utrecht-plas. Hij speelde van 1975 tot 1979 in de Domstad en keerde na avonturen bij Tulsa Roughnecks in de VS en Berchem Sport in België in 1983 terug bij de FC uit zijn geboortestad. Als assistent-trainer werkte hij voor FC Utrecht in 1994/1995, van 2005 tot 2007 en in seizoen 2014/2015.

Spits Michael Mols, ongekend populair in Utrecht, verwierf zijn heldenstatus tijdens zijn eerste periode in de Domstad; van 1996 tot 1999. Vervolgens ging hij spelen voor Glasgow Rangers in Schotland en kwam hij terug bij ‘zijn’ FC. In zijn tweede periode in Utrecht kwam hij niet verder dan 14 duels en 1 treffer. Tegenwoordig is Mols wederom aan FC Utrecht verbonden als scout en is hij spitsentrainer van jeugdteams van de club.

Nee, dan doelman René Ponk. Begon zijn loopbaan bij FC Utrecht, in 1993, werd in 1995 voor één jaar verhuurd aan VVV, keerde in 1996 terug om vervolgens, een zomer later bij het Spaanse SD Compostela te tekenen. Zijn FC Utrecht-kloffie trok hij in de volgende eeuw weer aan, want van 2001 tot 2005 stond Ponk wederom onder contract in de Domstad.

Behoorlijk wat potten speelde Robert Roest van 1988 tot 1994 voor FC Utrecht, maar toen besloot de man uit Soest dat het tijd was voor een buitenlands avontuur. Na één seizoen bij SK Beveren in België en zes jaargangen in dienst van Fortuna Sittard keerde de verdediger terug op het Utrechtse nest. Na twee seizoenen verruilde hij het rood-wit in Utrecht voor het blauw-wit van AGOVV Apeldoorn, maar in 2007 was hij wederom terug bij FC Utrecht; toen als jeugdtrainer.

Tot slot: Sander Keller. Eén partij in FC Utrecht 1 speelde hij, voordat hij op huurbasis en daarna als contractspeler van de Brabanders voor RBC Roosendaal voetbalde. Nadien kwam de verdediger terug bij FC Utrecht, in 2003. Om pas in 2010 te verkassen naar Neuchatel Xamax in Zwitserland. Tegenwoordig is Keller als jeugdtrainer weer actief voor FC Utrecht.

Andere spelers die verdeeld over meerdere periodes voor FC Utrecht speelden: Cedric van der Gun, Erik Willaarts, Harald Wapenaar, John Steen Olsen, Marcel Lindenaar