Beloften opgewassen tegen bliksemstarten Jong NEC

30 augustus 2016
Jong FC Utrecht wint vriendschappelijke wedstrijd met 3-2.
Jong FC Utrecht was vanmiddag (dinsdag) in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-2 te sterk voor Jong NEC. De Utrechtse doelpuntenproductie werd in zijn geheel verzorgd door A-junior Nick Venema.

Lekker is dat. Ben je net aan de wedstrijd begonnen, sta je al met 0-1 achter. Het overkomt Jong FC Utrecht tegen Jong NEC, dat direct vanuit de aftrap doorkomt over de rechterflank en na goed voorwerk van de sterke Jay-Roy Grot via een afgemeten kopbal van Milton Klooster de leiding neemt.

Opnieuw
Na de pauze? Bijna hetzelfde verhaal. De Nijmegenaren hebben er dan weliswaar niet enkele tientallen seconden voor nodig om te scoren, maar iets meer dan twee minuten. Weer is het dan Klooster die scoort. Met een hard, diagonaal schot deze keer. Het is de 3-2.

Hattrick
Ondertussen – de oplettende lezer heeft het al lang en breed in de smiezen – zijn er drie Utrechtse treffers te bewonderen op een heerlijke grasmat op Sportcomplex Zoudenbalch. Stuk voor stuk worden ze door aanvaller Nick Venema gemaakt. De vanaf links spelende A-junior maakt de 1-1 na een klein halfuur, vanuit een rebound. Hij staat precies op de goede plek en tikt de bal binnen. Vijf minuten later laat Venema Jong FC Utrecht weer juichen, als hij een bal die tussen de keeper en de verdediging van Jong NEC valt op waarde inschat en de kans verzilvert: 2-1. Venema maakt zijn hattrick even later compleet, door met een vernietigend schot van dichtbij Joshua Smits perplex te doen staan: 3-1.

Goed spel
Jong FC Utrecht en Jong NEC zijn aan elkaar gewaagd in de vriendschappelijke partij en met regelmaat zijn er goede voetballende acties te zien, wordt er uitstekend gespeeld op het middenveld en staan de verdedigers van beide ploegen hun mannetje. Twee bliksemstarten van de Gelderlanders ten spijt – één in de eerste helft, één na de break – zijn het de Utrechters die met de winst van het veld stappen.

Donderdag opnieuw vriendschappelijk voetbal
Donderdag wordt er wederom een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld op Zoudenbalch. Die dag gaat de bal rollen om 14.30 uur en zijn het de eerste elftallen van FC Utrecht en SC Cambuur die tegenover elkaar staan. Ook dan is de entree gratis.

Jong FC Utrecht - Jong NEC 3-2 (3-1)
1. Milton Klooster 0-1
29. Nick Venema 1-1
35. Nick Venema 2-1
41. Nick Venema 3-1
48. Milton Klooster 3-2

Bijzonderheid: 23. Sylla Sow (Jong FC Utrecht) mist strafschop.

Toeschouwers: 200.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Nick Lim (66. Dehninio Muringen), Myenty Abena (46. Maarten Peijnenburg), Junior van der Velden, Bram van Eijk; Darren Rosheuvel (73. Jelle de Lange), Shayne Pattynama (46. Jorden James), Hamza Boukhari, Sylla Sow (73. Dani van der Moot); Jan Willem Tesselaar, Nick Venema (46. Rayan El Azrak).

Opstelling Jong NEC:
Joshua Smits; Thijmen Goppel, Ozgur Aktas, Mike Pröpper (83. Bart Spierings), Patrick Fini; Vincent Tel (83. Niek Hoogveld), Arnaut Groeneveld, Nassim Amaarouk; Jay-Roy Grot, Milton Klooster, Segun Owobowale (83. Jorn Hiensch).