NEC/FC OSS O17 - FC Utrecht O16

De competitie werd gestart met een bekerwedstrijd uit tegen NEC/FC Oss O17. Vanaf het begin was het duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden tegen spelers die een jaar ouder zijn. Ook ging NEC/FC Oss direct hoog druk zetten zodat het moeilijk voor FC Utrecht was om van achteruit op te bouwen. Hierdoor werd dan ook vaak de lange bal gezocht. in de omschakelmomenten was NEC/FC Oss vaak fysiek sterker en kon in de eerste helft 2 keer scoren. FC Utrecht knokte zichzelf in de eerste helft terug door vlak voor rust de 2-1 te noteren.

In de tweede helft kreeg FC Utrecht iets meer de tijd achterin om op te bouwen en langzaam gebeurde dit ook. Tot aan het moment dat er volgens de scheidsrechter getrokken werd in het strafschopgebied tijdens een hoekschop. Hierdoor kreeg FC Utrecht een penalty tegen waaruit NEC/FC Oss de 3-1 scoorde. Als daarna FC Utrecht een aantal minuten later ook nog een rode kaart kreeg (2 keer geel), werd het restant van de wedstrijd lastig en kon NEC/FC Oss de eindstand van 4-1 noteren vlak voor het einde van de wedstrijd. Volgende week wacht de start van de competitie.