Diverse virtuele poppetjes hebben sinds een week of anderhalf hun intrek genomen in Stadion Galgenwaard. Op het veld van FC Utrecht zijn enkele (zeldzame) Pokémon te vinden. Pokémon-jagers kunnen op dinsdag 26 juli, als FC Utrecht tegen Espanyol speelt, vanuit de tribunes de Pokémon op het veld proberen te vangen.

FC Utrecht benadrukt dat tot die tijd de vele Pokémon-jagers die zich dagelijks bij de receptie in de hoofdentree melden, met het verzoek even de tribunes te mogen betreden, nee op het rekest krijgen.

Het Monument DOS Landskampioen 1957/1958, pal voor de hoofdentree van Stadion Galgenwaard, is een zogeheten Pokéspot. Daar komen dagelijks vele tientallen spelers van Pokémon Go op af. Daarnaast is Stadion Galgenwaard een Pokémon gym. Ook dat trekt spelers aan, net als het feit dat er Pokémon op het speelveld zitten.

Let op: vanuit de tribunes kun je de Pokémon vangen. Het betreden van het speelveld is strikt verboden en resulteert in een geldboete alsmede een stadionverbod.  

Kom kijken naar FC Utrecht – Espanyol op dinsdag 26 juli en breid direct je verzameling Pokémon uit! Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.