Zes dagen voorafgaand aan de start van de Jupiler League speelde Jong FC Utrecht haar zevende oefenwedstrijd en daarin was Rijnsburgse Boys, in de Bollenstreek, de tegenstander. Het werd 0-0.

Desalniettemin was het een enerverende wedstrijd met veel kansen over en weer. Jong FC Utrecht controleerde de wedstrijd, kreeg ook kansen maar wist er niet één te verzilveren. Vlak voor rust werd de ploeg een strafschop onthouden, toen Rodney Antwi rechts in het strafschopgebied onderuitgehaald werd. De scheidsrechter legde de vrije schop evenwel net buiten het strafschopgebied. Kort daarvóór kregen de Rijnburgse Boys een aantal kansen, waarvan er één buiten bereik van keeper Thijmen Nijhuis op de lat belandde.

In de tweede helft startte trainer Robin Pronk met dezelfde elf als voor rust. Na een uur spelen wisselde hij, met uiteindelijk zes vervangers. Kort na rust kreeg de thuisploeg via Tjon-A-Njoek een dot van een kans, die door hem echter naast het doel werd gekopt. Vlak voor tijd kreeg Jong FC Utrecht eveneens een grote kans: Nick Venema schoot uitstekend in, maar keeper en paal stonden een voorsprong in de weg. Het bleef derhalve 0-0.