FC Utrecht versterkt zich met David Jensen

28 juli 2016
Grote Deense sluitpost overgenomen van Deense Superliga-bespeler.
FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met sluitpost David Raagaard Jensen. De Domstedelingen nemen de keeper over zijn huidige club, FC Nordsjælland. FC Utrecht heeft de 1,95 meter lange Deen voor drie jaar gecontracteerd, met de optie op een vierde seizoen.

Jensen speelde vanaf 13-jarige leeftijd voor FC Nordsjælland, de club waar hij inmiddels 84 officiële wedstrijden voor onder de lat mocht staan in het eerste elftal. De 24-jarige goalie kwam hiernaast tijdens zijn loopbaan inmiddels 27 keer uit voor vertegenwoordigende teams in Denemarken in alle verschillende leeftijdscategorieën. 

Technisch Manager Erik ten Hag ziet de komst van Jensen als een grote buitenkans: “Het is belangrijk dat FC Utrecht twee Eredivisiewaardige keepers heeft. Met Jensen halen we iemand in huis met internationale bagage, die er direct staat als het nodig is. Met deze invulling zijn wij op keepersgebied nu weer goed opgesteld en voorbereid op de korte en lange termijn.”