Stamhuis Groep, van familiebedrijf tot marktleider in de Benelux!

03 juni 2016
Is de Albert Heijn in uw buurt pas nog verbouwd? Grote kans dat deze verbouwing door het Utrechtse familiebedrijf Stamhuis is uitgevoerd. Mede dankzij de ontwikkeling van een totaalconcept voor winkelverbouwingen en retailverbeteringen is Stamhuis uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. In de persoon van algemeen directeur grootaandeelhouder Henk Stamhuis is het Utrechtse bedrijf elke thuiswedstrijd van de partij op de derde verdieping van Stadion Galgenwaard. 
Naast het hoofdkantoor in Utrecht is Stamhuis (www.stamhuis.nl) ook gevestigd in Medemblik, Zaltbommel, Barendrecht, Zuidwolde en Antwerpen. Met iets minder dan 300 vaste medewerkers bouwen en renoveren zij jaarlijks ongeveer 1.200 projecten in binnen- en buitenland. “We zijn in 1926 gestart als een klein aannemersbedrijf en vieren binnenkort ons 90-jarig bestaan”, aldus Henk Stamhuis, vertegenwoordiger van de derde generatie. “Mijn grootvader is het bedrijf samen met zijn broer begonnen, waarna mijn vader het op zeker moment over nam. Tot 1996 stonden wij bekend als een traditioneel aannemersbedrijf. Een bijzondere en intensieve samenwerking met Albert Heijn - nog altijd onze grootste opdrachtgever - zorgde voor een gedenkwaardig omslagpunt.” 

Samen met Albert Heijn ontwikkelde Stamhuis een totaalconcept waarmee een grote winkel van wel 4500 m² binnen één week kan worden (om)gebouwd. “Een V.W.O.: Volgende Week Open,” aldus Henk. “Binnen deze werkwijze proberen we zoveel mogelijk voor te bereiden en te prefabriceren zodat het werk op de winkelvloer veel efficiënter verloopt. Zo neemt de kwaliteit toe en kan de vernieuwde winkel veel sneller open. Dat betekent minder omzetverlies en verlies van klanten. Zeer interessant voor retailers.” Ahold is nog steeds een belangrijke opdrachtgever, maar Stamhuis werkt inmiddels ook voor retailmerken zoals Blokker, De Hypotheker, McDonalds en Action. Daarnaast is het bedrijf ook actief op het gebied van vastgoed-, utiliteit- en interieurprojecten. Kortom, een veelzijdig bouwbedrijf met alles in huis!
 
Ook FC Utrecht heeft de laatste jaren een rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf. Stamhuis licht toe: “Via FC Utrecht ben ik bijvoorbeeld in contact gekomen met Aannemersbedrijf Oskam, Blygold en de Rabobank.” En dat is niet toevallig. Stamhuis is namelijk al een aantal jaar vertegenwoordigd in het stadion van de club uit de Domstad. “Met mijn vader heb ik een seizoenkaart gehad in de oude Galgenwaard en in Nieuw Galgenwaard ben ik ook zakelijk betrokken geraakt bij de club.” 

Henk Stamhuis over zijn ‘carrière’ bij FC Utrecht: “We zijn gestart met businessseats op de tweede verdieping en hebben af en toe voor losse wedstrijden een skybox gehuurd. Sinds een aantal jaar hebben we echter een tafel in de Loge. Hier kan ik op een wat rustiger manier met mijn managers praten. Het is jammer dat we sportief gezien overal naast hebben gegrepen, maar ondanks dat was het een mooi seizoen in het hoofdgebouw van Stadion Galgenwaard.” 

Ook net als Henk zakelijk scoren bij FC Utrecht in Stadion Galgenwaard? Kijk dan op www.fcutrecht.nl/business/zakelijkscoren en kijk welke voorzet bij u het beste past! U kunt ook contact opnemen met FC Utrecht Business door te bellen met 030-8885504 of door een e-mail te sturen naar business@fcutrecht.nl.