Ook al laat assistent-trainer Patrick Hondeveld van DESTO in een dagblad op de wedstrijddag optekenen dat zijn team zich niet afvraagt óf er van FC Utrecht wordt verloren, maar met hoeveel dat gaat gebeuren; ongetwijfeld hebben de spelers van de Derdeklasser uit Vleuten het zich ten doel gesteld zo lang mogelijk de nul te houden tegen de profs van FC Utrecht. Om er een wedstrijd van te maken, een spannend avondje voetbal op De Vryheit.

Zeventig tellen
Amper zeventig seconden nadat de wedstrijd is begonnen, kan die Vleutense illusie de prullenbak in. Van dichtbij rost Amerikaans international Rubio Rubin een snelle openingstreffer tegen de touwen (0-1) en een minuut of zeven later is de man uit Beaverton opnieuw trefzeker. Op aangeven van de Zweedse jeugdinternational Kristoffer Peterson lukt hij de 0-2.

Vier goals
Menig DESTO’er houdt op dat moment het hart vast. ‘Het zal toch geen afstraffing worden?’ Nee, luidt op die vraag het antwoord. FC Utrecht is mild voor de Derdeklasser waarmee het de openingsdans van het seizoen doet. Scoren doen de profs nog wel. Nacer Barazite bepaalt de ruststand op 0-3. En na de rust, als FC Utrecht met een op tien posities gewijzigd team ten opzichte van de eerste drie kwartier aantreedt, lukt ook Gyrano Kerk een doelpunt. De 0-4, de eindstand ook.

Kansen op meer
Tussen de doelpunten door laat FC Utrecht op een stroef veld bij vlagen goed voetbal zien en krijgt het behoorlijk wat kansen op treffers. Maar de Utrechters, met twee trainingsdagen in de benen, missen in de afronding nog wat scherpte.