Fanatisme viert hoogtij bij Het Mozaïek

18 mei 2016
In het kader van het Gezondste Schoolvoetbaltoernooi van Nederland vertrokken Jong FC Utrecht-spelers Robin de Jong en Myenty Abena vrijdagmorgen naar de gymzaal van taalschool Het Mozaïek in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 gierden door de zaal. De één nog fanatieker dan de ander.
Abena zorgde voor lachende gezichten bij paaltjesvoetbal. Omdat al snel bleek dat het maar wat lastig was om bij deze verdediger de pylon om te schieten, paste gymdocent Frank Ariens de regels aan. Daar waar je bij het omschieten van een pylon van de andere leerlingen één punt kreeg, ontvingen leerlingen die de pylon van Abena omschoten twee punten.
Aan de andere kant van de zaal leidde De Jong een 3-tegen-3 partijspel. Tactische en technische adviezen motiveerden de kinderen tot acties. Wat resulteerde in rode hoofdjes en shirtjes die nat waren van het zweet.

Voordat de kinderen aan het eind van de ochtend terug naar de kleedkamers gingen, was er nog tijd voor een vraag, een handtekening en een foto. Daarna stapten de spelers snel weer terug de auto in richting trainingscomplex Zoudenbalch. Met op het programma: de laatste training van hun kampioensseizoen.