Ascom Nederland, veiligheid óók binnen de maritieme sector

22 mei 2016
In de Offshore Business Lounge, die FC Utrecht sinds de winterstop van 2012/2013 in Stadion Galgenwaard heeft, kun je niet om Edwin Meerbeek heen. Edwin, actief binnen het segment Maritime bij Ascom (Nederland) B.V., is een aanwezige man die niet veel met voetbal heeft, maar toch twee wekelijks graag naar Stadion Galgenwaard toe rijdt.
Ascom is dé partner in bedrijfskritieke communicatie oplossingen voor bedrijven die procesbeheer en informatie voorziening belangrijk vinden. Een rondleiding op het kantoor in Lage Weide gaf inzicht in de diverse oplossingen die zijn aanbieden. Edwin: “Binnen de gezondheidszorg leveren we bijvoorbeeld systemen waarmee bewoners in noodsituatie met één druk op de knop de juiste informatie naar de juiste persoon en op het juiste moment versturen. In een totaal andere sector, de maritieme sector, zijn wij ook een grote speler en leveren wij onder andere branddetectie systemen het liefst gekoppeld aan Ascom Unite workflow efficiency oplossingen.”

Inmiddels weet Edwin de weg naar Stadion Galgenwaard uit zijn hoofd: “Van 2002 tot 2004 deelden Ascom een skybox in Stadion Galgenwaard met het toenmalige OBP. Na wat rondzwervingen in netwerk verenigingen heeft de directeur Co Hoonhoud de waarde van het lokaal netwerken vertrouwen gegeven en daarmee was Edwin weer snel verbonden aan de businessclub van FC Utrecht.“

Sinds de introductie van de Offshore Business Lounge in Stadion Galgenwaard is Ascom verhuisd van de businessclub op de tweede verdieping naar de skybox op de vierde verdieping. In deze Offshore wereld en dan specifiek de maritieme markt was Ascom niet direct echt bekend. Door o.a. medeleden is Ascom geïntroduceerd in deze markt en heeft geresulteerd in een nieuw samenwerkingsverband tussen de belangrijkste leverancier van Autronica in brandmeld-, cctv een sluitsystemen op de grootste schepen van deze wereld. Een nieuwe markt en nieuwe inzichten geven ook Ascom nieuwe werkprocessen. Deze worden uitgevoerd door 1 van de grootste service bedrijven voor bedrijf kritische communicatie systemen in Nederland met wel een 120 service medewerkers.

Waar Ascom (Nederland) B.V. in de maritieme sector sterk is vertegenwoordigd, wil zij binnen het bedrijfsleven in Utrecht nog meer voet aan de grond krijgen. “Een mooie uitdaging”, aldus Edwin. “De komende tijd gaan we daarmee hard aan de slag om ook onze stempel op het bedrijfsleven in Utrecht te zetten.”

Ook net als Edwin zakelijk scoren bij FC Utrecht in Stadion Galgenwaard? Kijk dan op www.fcutrecht.nl/business/zakelijk-scoren en kijk naar welke voorzet bij jou het beste past! U kunt ook contact opnemen met FC Utrecht Business door te bellen met 030-8885504 of door een e-mail te sturen naar business@fcutrecht.nl.