Spits Dereck Darkwa door FC Utrecht vastgelegd

29 april 2016
Aanvaller (16) tekent contract tot medio 2018 plus optie op extra seizoen.

In het bijzijn van zijn familie zette aanvaller Dereck Darkwa onlangs, op zijn zestiende verjaardag, zijn handtekening onder zijn eerste voetbalcontract. Dat verbindt hem tot medio 2018 aan FC Utrecht, dat bovendien de optie heeft de overeenkomst met één seizoen te verlengen.

Amsterdammer Darkwa verruilde Buitenveldert voor een plekje in de FC Utrecht Academie en viel vanaf dat moment op door zijn sterke spel en zijn scorende vermogen. Dit seizoen maakt hij zijn doelpunten voornamelijk in FC Utrecht O16. Werd hij de afgelopen jaargang regelmatig geselecteerd voor Oranje Onder 15, dit seizoen is hij een vaak terugkomende naam op de selectielijsten van Oranje Onder 16.

“Dereck is een echte power striker”, typeert Technisch Manager Erik ten Hag van FC Utrecht de aanvaller. “Als aanspeelpunt is Dereck voor de ploeg waardevol en met zijn doelpunten en acties maakt hij vaak het verschil. Een ruwe diamant, die de komende tijd verder geslepen dient te worden. Wij zijn er blij mee dat wij dat proces met Dereck ingaan, want wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentieel.”