Denni Avdic en Sébastien Haller. Dat zijn de twee spelers die bij de vorige editie van Heracles Almelo - FC Utrecht een doelpunt maakten. Avdic, tegenwoordig uitkomend voor AIK Solna in Zweden, zette de Heraclieden een kwartier voor tijd op voorsprong. Haller bepaalde een paar minuten later de eindstand op 1-1.

Haller. Hij was het ook die twee goals maakte tijdens de vorige ontmoeting tussen beide ploegen. FC Utrecht - Heracles Almelo, op 29 november, eindigde in 4-2 voor de Utrechters. Nacer Barazite en Haller maakten beiden twee doelpunten. En dan te bedenken dat FC Utrecht méér dan de helft van de partij met een man minder speelde, vanwege de rode kaart die Kevin Conboy kreeg.

Het is één keer gebeurd dat FC Utrecht beide competitieduels met Heracles Almelo in één en hetzelfde seizoen won. Dat was in de jaargang 2013/2014.

FC Utrecht kan voor het eerst sinds de periode april-augustus 2012 drie uitwedstrijden op rij winnen in de Eredivisie. Tijdens de laatste twee uitpartijen won de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag van SC Cambuur (0-2) en sc Heerenveen (0-4).

Uit een standaardsituatie scoorde FC Utrecht 22 keer dit seizoen. Dat is het meeste van alle Eredivisionisten. Haller maakte 11 goals uit een standaardsituatie. Het meeste van alle Eredivisiespelers.

Ruud Boymans scoorde 8 keer in de 497 speelminuten die hij dit seizoen maakte in de Eredivisie; een gemiddelde van 1 doelpunt per 62 minuten. Alleen Alex Teixeira (1 goal per 61 minuten voor Shakthar Donetsk) heeft een beter gemiddelde van alle spelers met minimaal 5 competitiegoals in Europa’s top 10 competities dit seizoen.

Scoren tegen Heracles Almelo is bepaald geen sinecure. De ploeg hield al 10 keer de nul. Alleen Ajax (15 keer) behaalde vaker een clean sheet dit seizoen.

FC Utrecht hield dit seizoen 6 keer de nul. In 5 van de laatste 6 seizoenen hielden de Utrechters in het hele seizoen 6 keer het doel schoon.

Bij FC Utrecht staan Chris Kum en Rico Strieder op scherp. Aan Almelose zijde zijn dat Mike te Wierik, Wout Droste, Joey Pelupessy en Wout Weghorst.