Op zaterdagmiddag vertrok FC Utrecht O15 richting Zuid-Frankrijk, Toulouse. Dit was een korte reis van 2 uur. Hierbij waren 17 spelers en 5 stafleden van FC Utrecht aanwezig.

Eenmaal aangekomen werden we ontvangen door de organisatie en werden we per bus naar de accommodatie gebracht. Dit was een busrit van anderhalf uur. Het was een uur of 7 toen we aankwamen op onze bestemming. De accommodatie was een interne schoolcampus met vele sportfaciliteiten. Op deze schoolcampus werd het toernooi deels gehouden. Het andere deel van het toernooi werd 500 meter verderop gespeeld.

Na de eerste overnachting in Frankrijk was het eindelijk zover en begon het toernooi. De eerste dag speelde FC Utrecht 4 wedstrijden van 25 minuten met de volgende uitslagen: 5-0 winst, 2-0 winst, 1-0 winst en 0-0 gelijk. Hiermee stond FC Utrecht nummer 1 in poule A. Na de wedstrijden kregen de spelers ruimte om dingen voor zichzelf te doen. De spelers gingen vaak nog extra voetballen of het dorp in.

Op de derde dag speelde FC Utrecht 2 wedstrijden. Dit was de halve finale en de finale. De halve finale werd gewonnen met 1-0, wat een zeer spannende wedstrijd was. Hierdoor was FC Utrecht door naar de finale. De finale was op het hoofdveld met een zeer grote tribune. Het aantal mensen wat kwam kijken zorgde voor de nodige spanning. Het beginsignaal klonk om 4 uur en de wedstrijd was begonnen. Er werden veel diepteballen gespeeld door de tegenstander waardoor enige counters ontstonden. FC Utrecht was een tikkeltje sterker alleen de eindigde de wedstrijd in 0-0. De bekende strafschoppenserie werd nu van toepassing. Elk team had 3 spelers uitgekozen om het team te vertegenwoordigen. De penaltyreeks werd gewonnen door FC Utrecht door een mooie redding van de keeper. De ontlading was groot bij de spelers, die vervolgens de winst groots vierden.

Vervolgens zijn we de laatste dag in de morgen gaan ontbijten in een mooi klein restaurant. Na het ontbijt kwam de reis ten einde en maakte we koers richting het vliegveld van Toulouse. Het was een zeer geslaagde reis met veel nieuwe ervaringen.

De stafleden van FC Utrecht 015: Ab Plugboer,Ferdi Vierklau, Digiano Ladru,A drie Smits enYasuhiko Hirade.