Aanvaller Rubio Rubin is terug op het wedstrijdveld. Met een goal en een assist leverde hij tijdens zijn comebackpartij vanavond (maandag) direct een substantiële bijdrage aan de 7-2 zege die Jong FC Utrecht boekte op Jong Sparta Rotterdam. FCUtrecht.nl sprak met de Amerikaan na afloop van zijn rentree.

Omdenken; dat is het eigenlijk. Natuurlijk: Rubio Rubin zag zijn voetblessure als een tegenvaller. Maar ook zag hij er de kans van in. ‘Kan ik de komende tijd niet op het veld trainen? Dan haal ik er voor mezelf gewoon het maximale uit in het krachthonk’, dacht de pas twintigjarige Amerikaan.

Kans
En zo geschiedde. Geblokt bovenlijf, staalkabels van bovenbenen. “Er zit altijd een positieve kant aan een tegenvaller”, zegt hij in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch na zijn rentree te hebben gemaakt in Jong FC Utrecht, dik vijf maanden nadat hij voor het laatst in wedstrijdverband uitkwam. “Ik heb de blessure aangegrepen als een kans om andere facetten te verbeteren.”

‘Veel vreugde’
Ondertussen is hij zijn aanvallende eigenschappen allerminst verloren, zo bewijst hij tegen Jong Sparta Rotterdam. Rubin heeft de assist bij de 1-0 en scoort, op aangeven van Issa Kallon, met een behendige kopbal na een dik kwartier spelen de 3-0. “Ik voelde veel vreugde vandaag”, aldus Rubin. “Ik weet niet waar ik moet beginnen, zo blij ben ik. Een beetje nerveus was ik voor de wedstrijd wel. Je hoopt dat alles goed zal gaan, dat je lichaam het goed aankan. Dat was het geval. Ik ben blij met de zestig speelminuten die ik heb gemaakt.”

Moraal
“Ik voelde me scherp, goed”, gaat de international van de Verenigde Staten verder. “De assist gaf mijn vertrouwen een boost en de goal was goed. Ik stond ervan te kijken, dat ik ‘m zo maakte, eerlijk gezegd. We hebben het als team ook goed gedaan vandaag”, verwijst hij naar de monsterzege: 7-2.

‘Spelen in eerste elftal’
Rubin’s doelen zijn helder. “Zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie horen”, omschrijft hij er één. “En daarna minuten maken, uitkomen voor het eerste team. Want dat is wat ik wil: spelen in het eerste elftal. Al ben ik ook blij met de kans die ik krijg om in de beloftenploeg wedstrijdritme op te doen. Als ik voor Jong FC Utrecht uitkom, doe ik dat graag. Spelen in het eerste elftal, dat is even more exciting.”