Middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht heeft zijn debuut voor Jong Oranje gemaakt. De Amersfoorter, een product van de FC Utrecht Academie, stond gisteravond (vrijdag) in de basis bij Jong Oranje, dat in het Spaanse La Manga tegen Jong Noorwegen speelde.

Ramselaar zag Ajacied Anwar El-Ghazi op aangeven van AZ's Dabney Dos Santos halverwege de eerste helft de 1-0 scoren. Dat bleek de enige treffer van de partij te zijn.

De Amersfoorter werd na 65 minuten vervangen. FC Utrecht's Patrick Joosten zit ook bij de selectie van Jong Oranje, maar kwam tegen de Noren niet in actie. Mogelijk is dat aanstaande maandag anders. Dan speelt Jong Oranje in San Pedro de Pinatar een oefeninterland tegen Jong Servië. 

LETSCHERT
In Amsterdam speelde het Nederlands Elftal tegen Frankrijk. FC Utrecht-verdediger Timo Letschert bleef negentig minuten op de bank. Mogelijk komt het voor de verdediger dinsdag tot een debuut in Oranje. Die avond speelt het Nederlands Elftal in het legendarische Wembley tegen Engeland.