FC Utrecht heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. De Utrechters kwamen vanmiddag (zondag) in een zonovergoten Stadion Galgenwaard op een 2-0 voorsprong, maar zag ADO Den Haag na de break een remise afdwingen.

Een heldendaad is het, niets minder dan dat. Chris Kum verricht ‘m in de slotfase van de wedstrijd FC Utrecht - ADO Den Haag. Waar dik veertienduizend Utrechtse voetbalfans in de lentezon verschieten van schrik, gooit Kum er een sprint uit en werkt hij op het nippertje een door Ruben Schaken geschoten bal van de lijn. Daardoor blijft FC Utrecht, dat daarna trouwens zelf ook nog een paar aardige kansen krijgt, een nederlaag bespaard.

Glimlach
Toch zijn er weinig glimlachen te ontdekken op het veld, als na negentig minuten blijkt dat het bij 2-2 is gebleven. ADO Den Haag baalt van die ultieme kans op de winnende treffer, FC Utrecht is sikkeneurig omdat het een 2-0 voorsprong bij rust niet heeft kunnen omzetten in drie punten, maar het met één punt moet doen.

Wereldgoals
En dat is zonde. Want de twee wereldgoals die FC Utrecht in de eerste helft maakt; eigenlijk verdient alleen dáárom al de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag een overwinning. Halverwege de eerste helft is het Sébastien Haller die een door Rico Strieder doorgekopte bal op de borst aanneemt en in één beweging door met een halve omhaal voor de 1-0 zorgt. Zonder twijfel één van de mooiste, misschien zelfs wel hét mooiste, doelpunten die dit seizoen in de Eredivisie zijn gemaakt.

Combinatie
De combinatie die tot de 2-0 leidt, is ook om door een ringetje te halen. Bart Ramselaar geeft een afgemeten steekpass op Andreas Ludwig, die de bal bij Ruud Boymans krijgt. De spits vormt, handelsmerkgetrouw, het eindstation van een aanval: goal.

Langszij
Maar ADO Den Haag komt terug tot 2-1 door een vrije trap – een directe. Voor het eerst in 1.261 dagen lukt dat de Hagenaars. Was het toen, in september 2012, Danny Holla die raak schoot; nu is het Danny Bakker die de bal in de korte hoek schiet: 2-1. Goalgetter Mike Havenaar pakt een kwartier later ook zíjn doelpunt mee en bepaalt daarmee, hoewel er aan weerszijden nog diverse kansen volgen, de eindstand een half uur voor tijd op 2-2.

Opnieuw thuis
Vrijdag speelt FC Utrecht wederom een thuiswedstrijd. Die dag neemt de ploeg van Ten Hag het in Stadion Galgenwaard op tegen Excelsior. De wedstrijd begint om 20.00 uur en voor die wedstrijd is er vrije verkoop. Je kunt kaarten kopen via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Die is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur.

FC Utrecht - ADO Den Haag 2-2 (2-0)
23. Sébastien Haller 1-0
42. Ruud Boymans 2-0
48. Danny Bakker 2-1
63. Mike Havenaar 2-2

Gele kaarten: Rico Strieder, Ruben Ligeon (beiden FC Utrecht), Aaron Meijers, Wilfried Kanon, Tommie Beugelsdijk en Kyle Ebecilio (allen ADO Den Haag).

Toeschouwers: 14.164.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert (14. Ruben Ligeon), Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Willem Janssen (72. Nacer Barazite); Ruud Boymans, Sébastien Haller.